cimlap
Írás tegnap és holnap English

Français


Az új elektronikus folyóirat üdvözli olvasóit.

A szerkesztőbizottság tervei szerint a folyóirat a hagyományos írásformák és a digitális kultúra együttélésének és együttműködésének elméleti és gyakorlati bemutatására törekszik.

A folyóirat kiadása a Nemzeti Kulturális Alap és a Soros Alapítvány pénzügyi támogatásával és a Nemzetközi Bibliológiai Társasággal (Párizs) együttműködésben történik.

Az első szám Köpeczi Béla professzor (az MTA tagja, volt művelődési miniszter) irányításával készült el. Ennek a számnak a szerkesztőbizottsága az ELTE, az Országos Széchényi Könyvtár, az MTA Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya mellett működő Bibliológiai Munkacsoport, valamint az Akadémiai Könyvtár Pro Bibliotheca Alapítványának munkatársaiból tevődik össze.*

Az érdeklődés mértékétől függően a folyóirat évente négy számban fog megjelenni. A későbbi időszakban a cikkek megjelentetése egy nemzetközi szerkesztőbizottság irányítása alatt történik, francia és angol nyelven, magyar nyelvű referátumokkal kiegészítve.

Az első szám áttekinti érdeklődési területünket és ugyanakkor kérjük olvasóinkat, hogy közöljék velünk a kezdeményezésünkről alkotott véleményüket, továbbá küldjenek nekünk cikkeket, tanulmányokat is (a szerkesztőbizottság természetesen fenntartja magának a közlés jogát).

Reméljük, hogy kezdeményezésünk találkozik olvasóink érdeklődésével.

Ismét megragadjuk az alkalmat, hogy üdvözöljük olvasóinkat és várjuk javaslataikat és közleményeiket.

*A szám technikai szerkesztője Bánkeszi Katalin.