Vissza a tartalomjegyzékhez


Azt mondták

A halottak iránti és a túlélők fájdalma iránti tiszteletből ne az árpádsávos zászlót válaszsza jelképül, aki ki akarja fejezni ellenzékiségét, vagy aki magyarságához nem tartja elegendőnek a nemzeti zászlót!
Ezekkel a szavakkal nyitotta meg hétfőn Sólyom László köztársasági elnök a parlament őszi ülésszakát.

Más lesz a kihasználtsága, és két-három éven belül nyereséges lesz
- jelent meg egy moszkvai lapban Borisz Abramovics véleménye a 49 százalékban tulajdonában levő Malévról.

Ha gumipitypangban nem vagyok jó, jöhet a magyar narancs?
Csaba László (CEU) egyetemi tanár szerint egy ország vezetői nem húzhatják le csak úgy a rolót, ha nem jönnek be éppen a számításai. Míg egy vállalatvezető megteheti, hogy ha nem jó egy iparágban, akkor átáll egy másikra. Ez a lehetőség azonban egy ország esetében nem áll fenn.

„Aki zsidó, szálljon le”
- ordította Szálasit éltető és zsidóellenes jelszavak, valamint széles karlendítések kíséretében pénteken egy bőrfejű a budapesti metró egyik szerelvényén a bejelentést tevő utas szerint.

Magyarországon nem alakult ki a modern piacgazdaság, ehelyett egy mutyizós gazdaság működik
- mondta egy budapesti konferencián Járai Zsigmond volt jegybankelnök. Az Orbán-kormány volt pénzügyminisztere, későbbi jegybankelnök hozzátette: ennek az egyik oka az, hogy a kormánynak nincs elképzelése arról, milyen gazdaságpolitikát akar, és ahhoz milyen intézményrendszerre lenne szükség.

Letartóztatásom kis ár lenne az ország szabadságáért
- nyilatkozta Navaz Sarif, a hét éve száműzetésben élő egykori kormányfő, miután hétfőn gépe leszállt Pakisztán fővárosában.