Vissza a tartalomjegyzékhez

E. K.
RECEPT: töltött hagyma

Hozzávalói: 1 kg egyforma nagyságú makói hagyma, 30 dkg darálthúspörkölt, 6 dkg előfőzött rizs, 2 dl tejföl, 1 tojás, zsemlemorzsa, vágott petrezselyem, só, bors, paprika.

Elkészítése: A hagymákat megtisztítjuk, és forrásban lévő, enyhén sós vízben 8 percig főzzük, leszűrjük, és hűlni hagyjuk. „Kalapjaikat” levágjuk, belsejüket kiskanál segítségével kivájjuk. A pörköltet a rizzsel, az összeaprított főtt hagymabelsővel, a tojással, a fűszerekkel és annyi zsemlemorzsával összedolgozzuk, hogy közepesen lágy masszát kapjunk. A hagymákat csordultig töltjük. Olajozott tepsibe helyezzük őket, és tetejüket megöntözzük tejföllel. 200 °C-on addig sütjük, míg szép piros színt nem kapnak.