E. K.
RECEPT: töltött hagyma
Hozzávalói: 1 kg egyforma nagyságú makói hagyma, 30 dkg darálthúspörkölt, 6
dkg előfőzött rizs, 2 dl tejföl, 1 tojás, zsemlemorzsa, vágott petrezselyem, só,
bors, paprika.
Elkészítése: A hagymákat megtisztítjuk, és forrásban lévő, enyhén sós vízben
8 percig főzzük, leszűrjük, és hűlni hagyjuk. „Kalapjaikat” levágjuk, belsejüket
kiskanál segítségével kivájjuk. A pörköltet a rizzsel, az összeaprított főtt
hagymabelsővel, a tojással, a fűszerekkel és annyi zsemlemorzsával
összedolgozzuk, hogy közepesen lágy masszát kapjunk. A hagymákat csordultig
töltjük. Olajozott tepsibe helyezzük őket, és tetejüket megöntözzük tejföllel.
200 °C-on addig sütjük, míg szép piros színt nem kapnak.