Vissza a tartalomjegyzékhez

László Gábor
Mélyrepülésben a zöld sasok

Néhány szurkoló komoly elégedetlenségét fejezte ki a Fradi teljesítményével kapcsolatban. Az elmúlt időket nézve inkább sikertelenségi sorozatról beszélhetünk. Csank János sokszor ígérte a változást, de egyelőre nem találta meg a kivezető utat.

Az elmúlt hetek nem sok jót tartogattak a legnépszerűbb labdarúgó-egyesület kedvelőinek. Három vereség a bajnokságban, kudarc a kupában - ráadásul pont az UTE-vel szemben - pont elég volt ahhoz, hogy a szurkolók egy csoportja az edző távozását követelve tüntessen. Majd egy kisebb csoport, a legutóbbi Kispest elleni találkozón, nem éppen európai módon az érintettel is közölte a véleményét. Valószínűleg Csank Jánost ez nem rendítette meg túlságosan, rázták a rácsot mögötte eleget, és könnyen valószínűsíthető, nem ez volt az utolsó alkalom, amikor trágár kifejezések közepette kérték rajta számon a csapat tevé-kenységét.
A csapaton belülről is érkeztek ígéretek. Pinte a támadó poszton szerette volna bizonyítani, majd megmenti a csapatot, a szurkolók, és valószínűleg az edző bánatára nem sikerült neki. Igaz, néhány játékos sérült, köztük Gera is, akinek a hiányát láthatóan érzi a csapat. Csank szerint nem az ő hibája a kudarcsorozat, de tisztában van vele, hogy a tulajdonos kezében a döntés. Várszegi Gábor részéről nem érkezett kifogás, így az edző helyzete biztos. Szeiler József, a Fradi ügyvezető igazgatója szerint sincs gond a szakmai munkával, ennek megfelelően nem is keresnek új embert erre a posztra. Szeiler szerint nem mehet a végtelenségig, hogy a csapat kikapjon. Mindenesetre a marketing már méltó a bajnok-csapathoz, érezhető a tulajdonosváltás.


Lapzártakor érkezett:

A Borsodi Liga tizennegyedik fordulójának rangadóján a Megyeri úti stadionban az UTE és a Ferencváros összecsapásán 2-2 arányú döntetlen született.
Gólszerzők: Erős, Poljakovic, illetve Dragóner, Vén.
A Ferencváros tehát újra pontot szerzett, így Csank János legénysége nyugodtabban folytathatja a bajnoki szereplést.