Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Terrorista kisded a parlamentben

Félbeszakadt az új-zélandi parlament ülése, mert egy gyanús objektum repült az egyik képviselő, Owen Jennings fejéhez. A biztonsági őrök azonnal rávetették magukat a rikító színű, sípoló hangot kiadó tárgyra, amiről hamarosan kiderült, hogy egy gumikutya. A gyors nyomozás megállapította: a játékszer egy, a közönség számára megnyitott karzaton ülő kisgyermek kezéből származik. Michael Cullen pénzügyminiszter a képviselők harsány nevetése közepette megjegyezte, hogy a kisded valószínűleg összetévesztette a babaarcú ellenzéki honatyát valamelyik kistestvérével, ezért vágta hozzá a játékkutyát. (Vianovo)


Graffiti svéd módra

A rossz tréfa receptje a következő: végy néhány flakon festéket, igyál meg tetemes mennyiségű alkoholt, majd keress üres házfalakat… Egy házfalakra fújt falfirkák eltüntetésére szakosodott svéd cég tulajdonosa saját maga számára csinált munkát úgy, hogy esténként összefújkálta a városka házainak falát. Az örebroi cég a kilencvenes évek közepén jött rá az ötletre, amikor túl kevés munkájuk akadt. A cég tulajdonosa és az alkalmazottak esténként megittasodva összefújták a városka házfalait a náluk lévő festékekkel. A tulajdonos az Örebro-Kuriren nevű helyi újságnak a következőket nyilatkozta: „Az egészet egy rossz tréfának szántuk, és csak egy pár hónap után tudatosodott bennünk a valóság. Az esti kocsmázás után elmentünk graffitizni. A következő nap felhívtuk az összefestett ház tulajdonosát, ajánlva szolgáltatásainkat. Ha nem vagyok ittas, biztos, hogy nem tudtam volna megtenni…” A rendőrség végül tetten érte a „vállalkozókat”, akik addigra tetemes anyagi kárt okoztak másoknak. Szándékos rongálásért a tulajdonos és három volt alkalmazottja ellen eljárást indítottak. Korábbi megrendelőik sem hagyták annyiban az ügyet, ők kátérítési pert kezdeményeztek velük szemben. (Ananova)


Tizenkét milliárd dolláros golyóstoll

Amikor a NASA elkezdett asztronautákat küldeni az űrbe, hamarosan rájöttek, hogy a golyóstoll nem működik gravitáció nélkül. Hogy megküzdjenek ezzel a súlyos problémával, NASA-kutatók kifejlesztettek egy olyan tollat, amivel gravitáció nélkül is lehet írni, fejjel lefelé, víz alatt, és majdnem minden felületen, mint például üvegen, valamint fagypont és 300°C között bármilyen hőmérsékleten. Mindez egy évtizedbe és tizenkét milliárd dollárba került. Az oroszok ceruzát használtak. (msn.com)