Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-összeállítás
Budapesten a BL-döntő

Erre ugyan még várni kell, de végre hivatalossá vált a hír, amire az Európai Úszóliga (LEN) igazgatója, Alessandro Sansa is célozgatott az Eb sajtótájékoztatóján: a 2002. május 24-25. között megrendezendő Bajnokok Ligája négyes döntőjére bejelentkezett az idei bajnok Domino-BHSE csapata. „Amennyiben bejut a csapat, feltett szándékunk, hogy itthon, a Margitszigeten próbálja kivívni az aranyérmet” - mondta Bodnár Zsigmond, a névadó szponzorcég vezérigazgató-helyettese. Miután a LEN már évek óta biztatja az éppen aktuális magyar bajnokot erre, jók az esélyek a rendezés elnyerésére. Előbb azonban a csapaton a sor. A megtisztelő felkérés valószínűleg a „minden idők legjobb Eb-je” címet elnyert budapesti rendezvénynek is köszönhető.


Allessandro Calcaterra saját gólját ünnepli a magyar csapat ellen az Eb elődöntőjében Fotó: Reuters

Szerencsére ezt most nem csak a magyar sportpropaganda állítja, így sokkal értékesebb a minősítés. (Külön erősíti a cím rangját a magyar női válogatott győzelme. Tőlük nem várta senki a kontinens elsőséget, hiába mondta az edző, hogy szerinte erre komoly az esély.) Az Európai Úszóliga immáron nemcsak informális úton, de hivatalos levél formájában is kifejezésre juttatta elégedettségét a vasárnap véget ért Európa-bajnoksággal kapcsolatban, a Magyar Vízilabda-szövetség erről, a modern kornak megfelelően, faxon kapott tájékoztatást: 
„Martin György úrnak, az MVLSZ elnökének 
Tisztelt Uram, engedje meg, hogy Alphonse Angella és a LEN vízilabda-bizottsága valamenynyi tagjának nevében köszönetemet és gratulációimat fejezzem ki a remekül megszervezett esemény kapcsán. Ez volt minden idők legjobb Európa-bajnoksága, mi pedig mindannyian büszkék vagyunk, hogy ehhez a sportághoz tartozunk, a legutóbbi tíz nap ugyanis a vízilabda diadalmenete volt. Még egyszer köszönöm Önnek és valamennyi munkatársának, hogy ebben a fantasztikus sikerben közreműködött. 
Bertie Muscat, a LEN vízilabda-bizottságának főtitkára” 
Igen közel van a következő esemény, amin a férfiak mindenképpen javítani szeretnének. Így most minden pillantás a japán világbajnokságra vetül, ahol az úszók is bemutatkoznak.