Vissza a tartalomjegyzékhez

Schmidt Barna
Nőfaló Terminátor

Tőle szokatlan módon nem legújabb filmjének sikere miatt került a média érdeklődésének centrumába Arnold Schwarzenegger. Rá nézve igen kényes téma foglalkoztatta az elmúlt napokban a sajtót: nőügy áll a figyelem középpontjában. Egy kíváncsi fotós kapta le az osztrák izomkolosszust Beverly Hillsben, amint egy kávéház nyitott parkolójában kedélyesen cseveg, sőt ölelkezik egy fiatal hölggyel. A lesipuskás fényképész felvételein - amelyeket az osztrák News című hetilap közölt - jól kivehető a kettejük közötti szoros kapcsolat.


Arnold Schwarzenegger feleségével, Maria Shriverrel Hollywoodban és egy statiszta lánnyal flörtölve forgatás közben Fotó: Reuters, NEWS

Ám az egésznek nem is kerítenének ekkora feneket - hiszen sztárok esetében gyakori a partnercsere -, ha a népszerű Schwarzi nem lenne tizennégy esztendeje nős. Felesége sem akárki, Maria Shriver, John F. Kennedy unokahúga, aki már négy gyermeket is szült neki. Az eset meglepő és meghökkentő, mivel Schwarzenegger egybekelésük kezdetétől fogva hangoztatta, milyen szerencsés férj, és kimondhatatlanul boldog házasságban él a jelenleg 44 éves, csinos Kennedy lánnyal.
Egyes lapok egyenesen kéjsóvárnak, szexőrültnek nevezik a színészt, utalva ezzel arra, hogy nők terén akadtak már zűrös ügyei a filmforgatások alkalmával. Híresztelések szerint mindig kapott a kínálkozó alkalmakon. Tavaly decemberben például egy televíziós riporternő panaszolta büszkén közös fellépésüket követően a brit Sun magazinnak: „Arnold állandóan a melleimet bámulta, aztán azt szerette volna tudni, valódiak-e.” Egyik színésznő kollégája, Linda Hamilton szerint nemrég vele is megpróbált kikezdeni, miközben egy autóban ültek.
Igazán jól értesültek tudnak különösen szégyenteljes félrelépésről is. Megtörtént ugyanis, hogy az egyik filmforgatásra feleségét is magával vitte, és abban a hotelben szálltak meg, ahol az éppen kiszemelt partnernő lakott. A megbeszélt időpontban Schwarzenegger otthagyta hitvesét, és átsétált a lányhoz. Mindeközben Maria mit sem sejtve türelmesen várta őt pár ajtóval arrébb.
Többször előfordult, hogy testőrét állította felvigyázónak a „tett” helyszínére, ezalatt pedig ő kellemesen szórakozott az aktuális társnőkkel, akiket egyszerűen a forgatott film szereplői vagy segédei közül „kölcsönzött”. Legutóbbi filmje, az „End of Days” forgatására utaztakor a repülőgép első osztályú utaskísérőjét vette gyengéd kezelésbe.
Ezek a kihágások egyértelműen a filmsztár szexfüggőségére engednek következtetni, habár kézzel fogható bizonyíték nincs egyik esetben sem. A mostani kávéházi történés viszont már letagadhatatlan, hiszen ezúttal filmre vették kisiklását. „Schwarzenegger úr úgy viselkedett, mint egy kéjenc. Magához szorította a lányt, és el sem akarta engedni. Egyszerűen undorító volt” - közölte felháborodását a több szemtanú egyike.
A sors furcsasága, hogy a feleségnek, Maria Shrivernek éppen a közelmúltban jelent meg egy könyve, amelyben nagyközönség elé tárja a „Terminátorral” eltöltött tizennégy évét, betekintést ad híres párosuk magánéletébe. A szerző férjének - a történtek után - szinte elképzelhetetlen oldalát emeli ki, mely szerint ő gyengéd családapa, elkeseredetten munkamániás, aki a családjáért hajlandó lenne mindenről lemondani. Teszi mindezt meglehetősen emelkedett hangnemben, érzékeltetve, mennyire harmonikus az együttlétük. Ezt olvasva meglepő a Kennedy család véleménye, amely szerint Arnold már tizenkét éve megcsalja hitvesét: „Maria ezt nem tűrheti tovább tétlenül.” Most valóban úgy tűnik, betelt a pohár az aszszonynál. Az ominózus Beverly Hills-i eset után fejére olvasta férje eddig ismert különféle tévelygéseit, és bennfentesek tudni vélik, hogy válással fenyegetőzött.
„Nem járok lehajtott fejjel, mert tudom, hogy amit megírtak rólam, teljes mértékű esztelenség. Mariát viselte meg inkább az elmúlt néhány nap rágalomhadjárata, a férfiak könnyebben túlteszik magukat az ilyen dolgokon” - kommentálta kissé lezserül az eseményeket Schwarzi. Meggyőző ellenérvet azonban mindezidáig nem tudott állítani az izomkolosszus, csak halvány magyarázatokra futotta erejéből. Politikai indítékú támadásoknak fogja fel az utóbbi időben személye és családja ellen indított rohamokat. Tudniillik a Terminátornak politikai ambíciói vannak. Az egykori elnök Ronald Reagan példáját szeretné követni, aki 1966-ban színészből kormányzó lett. Kalifornia állam kormányzói posztjáért a mostani színészcsillag is szívesen harcba szállna, hogy a nehéz helyzetben levő állam gazdaságát fellendítse. „Az elmúlt tíz év során sokkal több örömömet leltem abban, hogy embereken segítsek, mint a filmforgatásban” - így Schwarzenegger.