Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
Rosicky rekordösszegért a Dortmundé

Kedden eldőlt, hogy Tomas Rosicky a Sparta Praha középpályása a Borussia Dortmundban folytatja pályafutását. A húszéves labdarúgó 2006 nyaráig szóló szerződés alá kanyarította oda a nevét. A Ruhr-vidéki csapat vezetői okkal elégedettek, mivel a tehetséges játékost igazi sztár klubok orra elől sikerült elhalászni. A kérők között megtalálható volt az olasz Lazio, az angol Arsenal és Liverpool, valamint a spanyol Real Madrid is. A Bundesligában szereplő Bayern München is bejelentkezett Rosickyért, aki többször kijelentette, hogy gyermekkora kedvenc egyesülete, a Bayern München, és nagyon szívesen igazolna a bajorokhoz. Ám a futballban „a pénz beszél” elve működik és a Dortmund Bundesliga rekordnak számító 25 millió márkát ajánlott a tehetséges játékosért jelenlegi klubjának. „Kemény munka volt, de nagyon büszkék vagyunk, hogy sikerrel jártunk” - jelentette ki Michael Zorc, a BVB sportigazgatója. 

A szenzációs átigazolás ellenére az élvonalbeli gárdák csapatkapitányai szerint továbbra is a Bayern München a legesélyesebb arra, hogy a szezon végén bajnokként ünnepelhessen. Az egyik sportmagazinban megjelent körkérdésre válaszolva kilencen szavaztak a Bayern végső győzelmére, hárman a Bayer Leverkusen győzelmére tippeltek, míg ketten Király Gábor és Dárdai Pál csapatát a Hertha BSC-t és jelenlegi listavezető Schalke 04-et látnák bajnokként. Rosicky új csapata, a Dortmund, valamint a Kaiserslautern egy-egy szavazatot kapott.
A Leverkusen háza táján azonban Berti Vogts vezetőedzőnek három renitens idegenlégiósa miatt fáj a feje. A brazil Zé Roberto, a nigériai Ojigwe és az amerikai Donovan ugyanis önhatalmúlag meghosszabbította téli szabadságát. A brazil ráadásul visszaesőnek számít és feltehetőleg mindhárom labdarúgó komoly büntetésre számíthat.