Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-összeállítás
Tiozzo nem így akar visszavonulni

Az Universum Box Promotion profi ökölvívó klub újonca, Erdei Zsolt szombaton az amerikai Willie McDonald ellen lép szorítóba Essenben. A 37 éves tengerentúli bokszoló eddigi profi pályafutása során tizenháromszor győzött, és huszonötször hagyta el vesztesen a szorítót, ami nem túl jó mérleg. Erdei második hivatásos mérkőzését négy menetesre tervezik. Az esseni gála slágere a Gomez-Castro (cirkálósúly) és a Michalczewski-Ka-Dy King (félnehézsúly) világbajnoki címmérkőzés lesz.


A kihívó amerikai Virgil Hill az első menet végén kiütötte a francia Fabrice Tiozzót a Boksz Világszövetség (WBA) lyoni cirkálósúlyú világbajnoki címmérkőzésén Fotó: Reuters

„Az eredménylistáján kívül semmit sem tudok az amerikairól, de azt hiszem, hogy ellenállóbb lesz majd, mint a belga volt” - nyilatkozta Erdei.
A kihívó amerikai Virgil Hill az első menet végén kiütötte a francia Fabrice Tiozzót a Boksz Világszövetség (WBA) lyoni cirkálósúlyú világbajnoki címmérkőzésén.
A 18 hónapos szünet után visszatérő 36 éves tengerentúli ökölvívó gyorsan eldöntötte a találkozó sorsát, az első menetben háromszor küldte padlóra meglepett riválisát. Az utolsó megrendítő ütést követően, egy másodperccel a szünet előtt Luis Pabon Puerto Rico-i mérkőzésvezető beszüntette az egyoldalú küzdelmet. 
Tiozzo a váratlan kudarc után vissza akart vonulni, de fél óra alatt megváltoztatta elhamarkodottnak ítélt döntését. 
„Nem akarom így befejezni. Ha lenne lehetőség egy újabb mérkőzésre Hill ellen, azt még az Egyesült Államokban is vállalnám” - jelentette ki a 31 éves francia bokszoló, aki már másodszor kapott ki Hilltől. 
A hét negatív szenzációját Ricky Thomas egykori nagyközépsúlyú profi ökölvívó szolgáltatta, akit letartóztattak, mert téglával megsebesített egy hatéves fiút, amikor betörte egy iskolabusz ablakát. 
A 34 éves exbokszoló cselekedetére egyelőre nem talált magyarázatot a rendőrség.
Szemtanúk egybehangzó állítása szerint Thomas először egy taxit dobott meg kaviccsal, majd téglát ragadott, és bezúzta az éppen arra haladó, diákokat szállító busz ablakát. Az egyik kisiskolás arca csúnyán felrepedt, és az üvegszilánkok is megsebezték a bőrét. A kórházi ellátás után hazaengedték.