Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Libahajtó verseny

Olaszország többféle állati versenynek ad otthont. Sienna például a lóversenyek otthona, Észak-Olaszország egyik falvacskája, Mirano pedig a libahajtó versenyek helyszíne.
Egy helyi csapos eme agyszüleménye száznál is több résztvevőt csalogat. A verseny szabályzata megtiltja a tulajdonosoknak saját vagy az ellenfél madarának fenékbe rugdosását. Minden résztvevő a saját libáját tereli végig egy bottal a nézők által körbevett 419 méteres pályán, akik közül sokan 19. századi farmernek vannak öltözve. A győztes lúd, Spartacus gazdája elmondta, hogyan zajlott a verseny előtti este: „Tegnap már csak egy levezető edzést tartottunk, az este pedig csöndes volt: semmi mulatozás vagy italozás.” (Reuters)


Net-hűtőszekrény 

A Whirlpool high-tech hűtőszekrénye állítólag hamarosan kapható lesz az Egyesült Államokban, de az ausztrál és európai változatokon az eltérő hálózati feszültség miatt jelentős módosításokat kell véghezvinni a készüléken. A Whirlpool marketingigazgatójának nyilatkozatai szerint az internet-hűtő legkésőbb a jövő év elején kapható lesz az Egyesült Államokban, azonban európai és ausztráliai megjelenésére egyelőre várnunk kell még, bár egy prototípust már januárban be fognak mutatni Sydneyben. A következő generációs hűtőszekrény ajtaját egy Nokia érintőképernyős internetező táblával látták el, ami kivehető a hűtőből, és szabadon mozoghatunk vele a lakásban, miközben mondjuk recepteket töltünk le. A high-tech hűtőhöz egyébként más internetképes eszközök is csatlakoztathatók, és a bepakoláskor minden egyes étel-ital vonalkódját rögzíti a hűtő, így, ha mondjuk kifogytunk például a tejből, a gép automatikusan rendel a szupermarketből. Ezek mellett az újfajta háztartási gép gyakran átvizsgálja saját magát, és ha elromlott, kihívja a szerelőt. A Whirlpool Internet Fridge ára egyelőre nem ismeretes. (Index)


A nem várt vendég

Timothy Michel igencsak meglepődött, amikor felhívta montanai lakásának telefonját, hogy lehallgassa az üzeneteket - azonban valaki más válaszolt. „Először az hittem, hogy valamelyik barátom űz tréfát velem - mondta Michel, aki a Lindenwood Egyetem birkózócsapatának tagja. - Egy darabig még belementem a játékba, de azután megkérdeztem, hogy ki az?” A férfi végül Harvey néven mutatkozott be, és azt mondta Michelnek, hogy ő csak úgy üldögél a házakban itt Lindenwoodban. A „kedves vendég” biztosította Michelt, hogy nem fog ellopni semmit. Michel azután három, közelben lakó birkózótársát kérte meg, hogy segítsenek neki, akik feltartóztatták a férfit a rendőrség megérkezéséig. (USA Today)