Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Sajtfutás

Anglia fenegyerekei évről évre levetik magukat egy domboldalról egy darab sajt után. Így történt ez május végén is. Ebben az őrült, a római idők előttről származó játékban a vad vágta közepette a versenyzők közül néhányan mindig összetörik valamelyik végtagjukat. A múlt héten 11 embert szállítottak kórházba. A szkeptikusok talán gúnyolódnak, ám a küzdelem győztesének jutalom jár. Ráadásul az egyik híres mondás szerint: az őrült emberekkel minden könnyebb. (CNN)


Macskaszálloda

Colleen Hughes házában a macskák fizetővendégek. Vagy legalábbis a gazdáik azok. Hughes a Cica Szálloda vezetője, melyet érthető módon csak nyaralóhelynek neveznek. Amíg a macskák tulajdonosai üdülnek, elkényeztetett kedvenceik a ketrecnél sokkal kényelmesebb ideiglenes szállást kapnak Dale Gatlin és Harriet Butts macskabarát házaspárnak köszönhetően. Ők építtették és egyben ők a tulajdonosai is a Cica Szállodának. A 25 szoba mindegyikében található rejtekhely, pihenőrészleg és tisztálkodóhelyiség is. Továbbá minden szobában a macskák magasságából lehet az ablakokon kitekinteni. „A macskákkal itt emberek módjára bánnak - mondja Wayne Southerland, aki Árnyék nevű macskáját hozta ide megőrzésre. - Szeretném, ha velem is így bánnának, ha valaki beadna engem egy hétvégére” - vallotta be a macskatulajdonos a CNN-nek. A Cica Szállodában egy éjszaka 15 dollárba kerül, minden további macskáért 10 dollárt kell fizetni a gazdának. (CNN)


Tízezer dolláros borravaló

Egy chicagói büfé pincérnője nyugtalanul várakozott hétfőn, hogy megtudja, a 10 ezer dolláros borravalót, amelyet egy vendégtől kapott, törvényesen elfogadhatja-e. A büfében dolgozó felszolgáló egyetemista, s keresetéből pszichológiai tanulmányait finanszírozza. A borravalót egy angol úrtól kapta, aki két turistatársával azért tért be, hogy záróra előtt felhajtson néhány pohárka frissítőt. Az angol úr, aki magát orvosnak mondta, beszélgetésbe elegyedett a lánnyal, s annyira hatással voltak rá a lány akadémiai tanulmányai, hogy elhatározta, a fizetésnél nagyon bőkezű lesz. S az is volt. Több mint 100 ezer százalékot tett rá a 9 dolláros számlára. Pontosabban szólva a számlára ráírta, hogy hitelkártyájáról leemelhető a 10 ezer dolláros összeg. Shawn Krutsinger, a büfé vezetője óvatosan úgy nyilatkozott, hogy jó néhány napba telik, amíg ellenőrzik, hogy a gavallér vendég melyik bankkal áll kapcsolatban, s mennyi pénz van a számláján. „Mi nem akarjuk semmibe beleélni magunkat” - tette hozzá. De elmondta, hogy az egyetemi büfé törzsvendégeihez képest valóban jól öltözött urakon látszott, hogy van mit a tejbe aprítaniuk. Biztos, ami biztos, Krutsinger birtokában van a számla, ami igazolja a nagy borravalót. Elkérte a férfi jogosítványának másolatát is, és jelentette az ügyet a chicagói rendőrségnek. A rendőrök nem találtak semmi gyanúsat a borravaló törvényességével kapcsolatban. Viszont megjegyezték, hogy a gavallér férfi egy másik étterem pincérének is 1000 dolláros borravalót adott. (UPI)