Vissza a tartalomjegyzékhez


Coulthard, a különleges ember

A skót David Coulthard, aki kedden sértetlenül megúszta repülőgép-balesetét, szakértők szerint gond nélkül ülhet autóba pénteken, a barcelonai Forma-1-es Spanyol Nagydíj első edzésein.


A David Coulthardot szállító repülőgép roncsai. Folyik a vizsgálat     Fotó: Reuters

A korábban az Arrows istálló versenyzőinek fizikai felkészítésével foglalkozó Dominique Sappia szerint a Forma-1-es pilóták - így Coulthard is - különleges emberek. „Hozzá vannak szokva ahhoz, hogy bármikor balesetet szenvedhetnek. Éppen ezért nem lesz rá negatív hatása a keddi szerencsétlenségnek” - idézte az AFP Sappiát. A Forma-1-es autóversenyzők csakúgy, mint a motorosok, a halál árnyékában élnek. Nem gondolnak rá, de tevékenységük szerves részét képezi valamilyen tragédia. A váratlan esetekre senki más nem tud úgy reagálni, mint ők.
A repülőgép-baleset helyszínén, a Lyon-Satolas repülőtéren dolgozó egyik alkalmazott szerint Coulthard higgadtnak tűnt az ütközés után. „Elővette a telefonját, és két nyugodt hangvételű beszélgetést folytatott le. Egyáltalán nem látszott rajta, hogy sokkos állapotban lenne” - mondta.
Dominique Sappia ugyanakkor meglepődött azon, amit Coulthard az eset után nyilatkozott. Szerinte túlságosan távolságtartó volt akkor, amikor mindössze annyit jegyzett meg, hogy legmélyebb együttérzését fejezi ki az elhunytak családjainak. „Lehet, hogy a csapat által elkészített hivatalos szöveget mondta el, de az is elképzelhető, hogy mégis sokkos állapotban volt. Olivier Panis vagy Pedro Diniz, akiket jobban ismerek, sokkal személyesebb hangot ütöttek volna meg, jobban »megfogta« volna őket két ember halála” - fogalmazott.