Vissza a tartalomjegyzékhez


Tollhegy

Olvasóink mind gyakrabban küldik el véleményüket elektronikus levél útján. A Hetek internetoldalán (www.hetek.hu) március elejétől minden cikk végén egyetlen gombnyomással lehetőség nyílik arra, hogy elküldjék hozzászólásaikat az adott írással kapcsolatban. Emellett várjuk olvasóink megjegyzéseit levélben is szerkesztőségünk címére (1103 Budapest, Gyömrői út 63-65.), faxszámra (432-2781) vagy központi e-mail címünkre (). Szerkesztőségünk fenntartja a jogot, hogy a hozzánk küldött leveleket szerkesztett és rövidített formában közölje.

Pápai zarándoklat

Szeretném kifejezni elismerésemet az újság iránt, aminek eddig is rendszeres olvasója voltam. Az április 1-jei szám azért tetszik különösen, mert az elmúlt hetek fontos eseményeit - pápalátogatás a Szentföldön, orosz elnökválasztás - több újságíró, több ország nézőpontjából ismerhettük meg, ami valóban segíti az objektív tájékozódást. Továbbá nagyon jó a cikkek hosszúsága és tagolása is, pont olvasható, emészthető, sőt mi több: érthető! Ezúton is sok sikert kívánok minden kiadás összeállításához, szerkesztéséhez, megírásához!
Zilahy Zsuzsanna


Kutyatartók felelőssége

A március 25-i számban megjelent Veszedelmes ebek című cikkben leírt megoldás egyszerűnek látszik, csak kivitelezni nehéz! Önkormányzati szinten (Budapestről‚ a III. kerületről van tudomásom) szabályozva van a kutyatartás, közterületen való megjelenés (sétáltatás). Nevezetesen minden nagytestű - és itt a fajta is meg van határozva - ebnek szájkosár és póráz kötelező a közterületen. Ja, hogy a rendeletet be kéne tartani és tartatni! A rendőrségnek kisebb gondja is nagyobb (állítják ők) annál, hogy van-e szájkosár vagy nincs. Egészen addig, amíg (ne adj’ Isten) az ő gyermekük veszélybe nem kerül!
Reméljük, ezt nem kell megvárni!
Varga Zsolt, Budapest


Haderőreform

A március 18-i számban tárgyalt haderőreform már 10 éve zajlik, konkrétumok most sincsenek, illetve ha vannak, az érintettek tudják meg utoljára. A részletek titkosak, így az érintettek számára marad a legrosszabb: a bizonytalanság. A reform végére lesz egy kicsi, erős és mentálisan rehabilitációra szoruló hadseregünk.
Egy érintett


Mi boldogít?

A március 25-i szám Vagyon-szindróma című cikkéhez:
Az a mondás járja, hogy akinek sok a pénze, kevés a barátja, és sok az ellensége. Ha nekem - becsületes munkával megszerzett millióim, de inkább milliárdjaim lennének, nem fejezném be a munkát, nem vonulnék nyugdíjba, hanem alapítványt hoznék létre, amiből „saját” elbírálásom szerint támogatnám az egyszerű, becsületes, a munkát szerető, nem lumpen és nem részeges, bérből és fizetésből élőket, azokat, akik nagyon sokat dolgoznak, nem éheznek, de gyerekeket vállalni vagy lakáshoz jutni nem tudnak, mert az önkormányzatok is csak azokat segítik, akik már a létminium alatt élnek. Biztos vagyok benne, hogy csak egy alkalommal kéne nekik segíteni, és utána egyedül is elboldogulnának. Egy egész életre boldoggá tenném őket, természetesen névtelenül. Csakis így van értelme a sok pénznek. Ellenkező esetben, amikor a milliárdos csak magára gondol, a legtöbb esetben
a rossz tulajdonságainak a rabja lesz, gondolok itt a kábítószerre, az italra, a semmittevésből adódó depresszióra, a mindennapok elsivárosodására. Az ember csak addig él, amíg céljai és vágyai vannak, utána csak vegetál. A sok pénznek csak akkor van értéke, ha sok másik embert is boldoggá tesz. Ez épp olyan, mint amikor például egy kirándulásra nem egyedül megyünk, hanem van, akinek a szépséget megmutathatjuk.
B.P.


A dicsőség aranya

Nagyon érdekes cikket olvastam a 2000. március 18-i lapszámban A dicsőség aranya címmel. Szeretnék kutatni a témában, ezért kérem Önöket, írják meg nekem az internetcímeket, amikről említést tesznek az írásban. Az szerepel ugyanis, hogy a kép az interneten már bejárta a világot. Ilyen, vagy ehhez hasonló csodákról készült felvételekre nagyon kíváncsi vagyok.
Szalma Krisztián, Szeged

***
Március 18-i számunkban megjelent A dicsőség aranya című cikkünkre sok megkeresés érkezett, melyekben olvasóink az interneten hozzáférhető információk után érdeklődnek. Az alábbiakban közzéteszünk néhány internetcímet, ahol a jelenséggel kapcsolatos beszámolók, leírások és képek elérhetők: www.maheshchavda.com, www.tacf.org, www.revivalglory.org. - a szerk.


Lakástámogatás kérdőjelekkel
A február 12-i számban leírt új lakástámogatási hitel bevezetésén nagyon felháborodtam. Én is, mint sokan mások, nagyon sokat reméltem ettől a kormányrendelettől. Amikor megtudtam az OTP-től a részleteket, csalódott lettem. Ugyanis albérletben lakunk két pici gyerekkel, házasságunk kezdete óta.
A kormány ígérete nagyon jól hangzott, én azonban felháborodtam, mert nem azt kaptam, amit vártam. A kormány a 8 millió forintot úgy ígérte, mintha azt mindenki, de legalábbis a legrászorultabbak megkaphatnák. Azt viszont elfelejtették elmondani, hogy a 8 millió forint kölcsönhöz minimum 300 ezer forint fizetés szükséges, és a kölcsön a fedezet 50 százalékáig adható. Szeretném, ha írásomat közzétennék, hogy mások is megtudják, mi van a dolgok mögött. Ámbár meggyőződésem, hogy a legrászorultabbak - akik utánajártak - megtudták, hogy átverés az egész.
Feindné Németh Erzsébet,
Budapest