Vissza a tartalomjegyzékhez

Varga József
Hullanak a csapatok

Pénteken a svájci Nyonban megtartották az európai futballkupák következő sorsolását. A Bajnokok Ligája a legjobb nyolc csapata izgatottan várta, hogy az oda-vissza alapon lejátszandó derbiken kivel kell megküzdenie a továbbjutásért.


A francia Patrick Vieira és honfitársa, Thierry Henry ünnepli az Arsenal gólját    

Az olasz Lazio az idei sorozat meglepetéscsapatát, a Valenciát kapta ellenfeléül. A kiírás esélyese a KEK utolsó védője, de várhatóan kemény küzdelemre kényszerül a hispánokkal.
Az eddig veretlen Barcelona a Chelsea gárdájával csap össze a négy közé jutásért. Az idegenlégiósokkal teletűzdelt alakulatok döntőnek is beillő mérkőzésekkel szórakoztathatják közönségüket. A német bajnoki csúcstartó Bayern München a Portót készül kiverni a további küzdelmekből. A bajorok a tavalyi második hely után idén nyerni akarnak.
A forduló slágere a Manchester-Real Madrid találkozó.
A címvédő angol bajnok ismétlésre készül, és a gyengélkedő Real ellen akarja biztosítani a szurkolóit arról, hogy idén is a kupagyőzelem a cél.
Az UEFA-kupában már a döntő a tét. A Galatasaray a BL-ből kiesve jutott lehetőséghez, hogy a második számú kupában bizonyítson.
Az elődöntőig menetelő törökök az angol bajnokság jelenleg második helyezett csapatát, a Leeds Unitedet kapták riválisul. Az angolok remek erőkből állnak, és az a céljuk, hogy a 70-es évek után ismét döntőben szerepeljenek.
A francia Lens gárdájának nagyhal jutott, az Arsenal ugyanis favorittá lépett elő. A BL-búcsú után pótvizsgázó 94-es KEK győztes 1970-es diadala jubileumán ismét Angliába vinné a trófeát. A Lens a 98-99-es BL-ben megfricskázta az „ágyúsok” orrát, akik nemes bosszúra készülnek.
A BL mérkőzései április 2-3-án és 9-10-én kerülnek lejátszásra. A döntő május 24-én a Stade de France-ban lesz.
Az UEFA-találkozók időpontjai április 6. és 20., a döntőt Koppenhágában rendezik május 17-én.