Vissza a tartalomjegyzékhez

Mondovics L. Gábor
Savanyú a szőlő

Ron Dennis egy kicsit dühös Schumacherre. Dühének oka érthető, ugyanis csapatának mindkét pilótája, a világbajnoki címvédő finn Mika Häkkinen és a brit David Coulthard is kénytelen volt kiállni az évadnyitó Ausztrál Formula-1 Nagydíjon, műszaki hiba miatt. Ingerültségének az oka a futamgyőztes verseny utáni nyilatkozata volt. 


Olasz Ferrari-szurkoló örvend kedvence győzelmének. Schumánia 

A Ferrari német pilótája szerint a két McLaren-Mercedes kihullása előtt már kézben tartották a versenyt, és csak azt a pillanatot várták, hogy mikor fognak hibázni. „Mindent úgy csináltunk, ahogy azt egy vezető helyet birtokló csapatnál kell - mondta Dennis. - Mi tartottuk kézben a versenyt, és nem Schumacher. Nevetséges, amit állít: békésen autózott, és csak a mi hibáinkra várt. Pontosan tudom, milyen csalódott volt az edzéselsőség elvesztése miatt, minden, amit utólag mondott, értelmetlen.” Dennis csapatfőnök szerint nemcsak az arrogáns nyilatkozattal van a baj: a Ferrari másik pilótáját, Rubens Barrichellót feláldozták, mint egy bárányt. Csak azért találták ki, hogy kétszer álljon be a boxba, mert így akarták biztosítani Schumacher győzelmét.
Barrichellón nem látszik, hogy el lenne keseredve. Ez volt a Ferrari csapat történelmének a 47. kettős győzelme, azaz ehhez kellett az ő második helyezése is. Ráadásul nem a német csapattárs miatt kellett kiállnia kétszer, hanem Frentzen miatt. Frentzen még a verseny elején megelőzte a brazilt, aki ezek után már nem tudott visszaelőzni. Taktikai lépés lett volna ez a rövid boxban tett kitérő, a dolog egyetlen szépséghibája az volt, hogy közben Frentzen sebességváltója tönkrement, és kiesett. 
Brazíliában ettől függetlenül egyre nő az őrület. A következő futamot március 26-án Sao Paulóban rendezik, azaz szülőföldjén bizonyíthat majd a fiatal pilóta. A jegyek már most elkeltek, és újabb lelátókat is ki kell építeni. A brazilok nem törődnek Dennis keserű nyilatkozatával, mert ők az Imolában elhunyt Senna utódját látják hazájuk fiában: szeretnének egy újabb nemzeti hőst.