Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

A strucc kiruccanása

„Győztünk!” - kiáltott fel a helyi vadőrség egy oszlopos tagja, midőn négy óra maratoni hajkurászás után nyakon csípett egy ketrecéből elszabadult struccot az Utah állambeli Logan városában. A befogási technikák közül a lasszózás és a sós puska rendre csődöt mondott, a kitartó csalogatás pedig végképp. A több mint kétszáz kilós madár végül vesztére egy kisebbfajta gödörbe botlott, így azonmód ráugorhattak a „vadőrzők”. Az ijedtségen kívül nem történt egyéb baja, így az állatot hazaszállították - mivel nem tud repülni. (USA Today)


Skoda lett az év autója

A csehországi Skoda autógyártó cég nyerte el a What Car című autós magazin által meghirdetett „Az év autója” címet új Fabia modelljével. Ezzel lekörözte a Mercedest, a Porschét és a Toyotát is. A nyertes modellt már akár 3 millió forintért meg lehet vásárolni. Az autó ezen kívül a legjobb „szuper mini” címet is elnyerte. Ez a kategória-megnevezés 27 százalékban befolyásolja a piaci keresletet. A Skodának ez a meglepő sikere a nemrégiben történt átalakulásra adott válaszként értékelhető, ugyanis a céget megvásárolta a német Volkswagen autógyár. „A Skoda most tette annyira népszerűvé a »szuper mini« kategóriát, mint ahogyan ez néhány évvel ezelőtt a nagyobb autók esetében történt” - nyilatkozta Steve Fowler, a magazin szerkesztője. (Telegraph)


Közlekedj, de okosan!

A közép-angliai Leicesterben busz gázolt el egy brit férfit, aki figyelmetlensége miatt még a buszban keletkezett kárt is kénytelen kifizetni. Norman Green négy bordája eltört a balesetben, ami miatt 14 hétig munkaképtelenné vált. Az 51 éves kocsmatulajdonos kártérítést kért a First Leicester busztársaságtól, de meglepetésére neki postáztak egy 845 fontos számlát az eltört lámpa és szélvédő kifizetésére. A vállalat haladékot is hajlandó adni, amíg a sebesült anyagilag egyenesbe jön. „A baleset azért történt, mert Green úr nem figyelt arra, hol közlekedik” - nyilatkozta a biztosítótársaság illetékese. (Reuters)


Nem tetszett a fantomkép

Egy osztrák tinédzser morgolódott anyjának, hogy milyen rossz fantomképet csináltak róla. Így tudta a rendőrség elfogni a tizenkilenc éves srácot, aki tavaly decemberben légpuskával ment be egy dohányüzletbe, és 3460 schillinggel távozott. Februárban meglátta fantomképét egy helyi újságban, és az ifjonc bűnöző elpanaszolta mamájának, mennyire nem hasonlít rá a rajz. Az anya erre átadta őt a rendőrségnek. (Telegraph)


XXI. századi Tom és Jerry: „Megfogta az ici-PC egeret”