Vissza a tartalomjegyzékhez

Mondovics L. Gábor
A vég kezdete

Heves csata zajlik az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban. Az már biztos, hogy a további harcoknak nem lesz magyar résztvevője, Dávid Kornél ugyanis idén már nem játszik a világot jelentő parkettákon - ami még hátra van, itthon, vagy egy nyugat-európai klubban pattogtatja el. Az NBA-ben csak jövőre fog játszani, már négy csapat is ajánlott számára szerződést.


Dennis Rodman egy eladott labda után veti magát. Tovább repül a Féreg     Fotó: MTI

A hét egyik érdekes kérdése volt, hogy a keleti csoportban mi fog történni a Portland Trail Blazers-Los Angeles Lakers találkozó után. Mindkét csapat hoszszabb idő óta veretlen. A Portlandben rendezett találkozón hosszú ideig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó három percben dőlt el, hogy a két csapat közül ki vonulhat győztesen az öltözőbe. Scottie Pippen három-pontosa vezette be ezt a szakaszt, amivel még a házigazdák vették át a vezetést, 85-84. A Lakers ezek után megmutatta, hogy lehet izgalmas támadásokkal a közönséget szórakoztatni, és közben szervezetten védekezve megnyerni a meccset, 87-90.
A Blazerst tartják az egyetlen csapatnak, mely a mostani szezonban képes lehet a bajnoki cím és a Lakers közé állni, de most egy nyert mérkőzéssel több van az arany-lila gárdának, 46 nyert és 11 vesztett. Shaquille O’Neal, aki 23 ponttal segédkezett a győzelemhez, azt mondta, hogy akár vereség, akár győzelem, csapatának idei teljesítményét nem törhette volna ketté a végeredmény. Kobe Bryant 22 pontot íratott a jegyzőkönyvbe.
Phil Jackson, a Lakers edzője realista, szerinte egy lépéssel közelebb kerültek az alapszakasz megnyeréséhez. Még nem felejtette el, hogy január közepén igazi rémálomban volt része, mikor csapata 9 meccsből 6-ot vesztett el. O’Neal szerint is: „Ha nem csúszunk el többször, akkor hiszem, hogy nyerünk. Mindkét csapatnak a rájátszás kezdetéig hat darab mérkőzése van hátra, gyengébb ellenfelekkel, akik lejátszott meccseiknek több mint a felét nem nyerték meg.”