Vissza a tartalomjegyzékhez


SÍPSZÓ

Balczó az évszázad öttusázója

(Öttusa) A Nemzetközi Sportszövetségek Szervezetének (AGFIS) hivatalos honlapján közzétett internetes szavazás szerint a többszörös világ- és olimpiai bajnok Balczó András lett az évszázad legjobb öttusázója. A magyar klasszis fölényét mutatja, hogy a szavazatok több mint negyedét kapta meg, míg a második helyezett orosz Jelizaveta Szuvorova csak 12 százalékot. Mögöttük sorrendben Lednyev (orosz), Fjellerup (dán), Hall (svéd), Massala (olasz), Sztarosztyin (orosz), Idzi (lengyel), Peciak (lengyel) és Norwood (amerikai) végzett az első tíz között. (MTI)


Féreg, a szerencsés

(Kosárlabda) Dennis Rodman fél óra alatt 13 lepattanót gyűjtött a Dallas Mavericks színeiben. A Féreg tíz hónap után tért vissza az NBA világába, vereséggel. A Seattle SuperSonics 117:106-ra múlta felül a Dallast, amely fennállása során a második legnagyobb nézőszámát produkálta (18.203). A Dallas jelenleg nem áll továbbjutásra feljogosító helyen, csoportjában is csak az ötödik. A 70-es számot viselő Rodmannek ez volt a kilencszázadik bajnokija, ezúttal nem dobott pontot. (Hetek)


Laudrup nem tér vissza

(Labdarúgás) Brian Laudrup, az Ajax Amsterdam 30 éves dán csatára továbbra sem kíván válogatottjában szerepelni, annak ellenére, hogy Bo Johansson szövetségi kapitány többórás beszélgetést folytatott a labdarúgóval. Laudrup a 98-as világbajnokság után jelentette be visszavonulását a válogatottól, korábban döntő érdemeket szerzett Dánia Európa-bajnoki címének megszerzésében, 82 találkozón 21 gólt szerzett. Johansson mester szerint Dániának nagy szüksége lenne Laudrup játékára a nyári holland-belga közös rendezésű Európa-bajnokságon. (Hetek)