Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
A Féreg visszatér

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga sajátos igazolási szokásainak köszönhetően a csapatok játékosállománya az alapszakasz utolsó napjáig még sokat változhat.

Ennek megfelelően Dávid Kornél újra szabadlistára került. Húsz napot töltött el a Cleveland Cavaliers csapatánál, de nem tartottak rá igényt. A csapatnak igazából egy jó centerre lenne szüksége, mivel jelenlegi centerük, a litván Zydrunas Ilgauskas lesérült, két darab fémcsavart helyeztek el a lábában egy műtét során. A huszonnyolc esztendős magyar kosarast január 3-án tette szabadlistára a Chicago Bulls, amelyben 1999. január 21. óta hetvenhatszor szerepelt. Dáviddal január 6-án kötött először tíznapos szerződést a Cleveland Cavaliers; ezen időszak alatt hat találkozón összesen tizenkilenc percet játszott, és hat pontot dobott. A következő tíznapos próbaidő alatt öt mérkőzést vívott a Cleveland; a magyar játékos négyszer kimaradt, a listavezető Los Angeles Lakers ellen tizenkét percet töltött a pályán, és öt pontot szerzett. Dávid most várja, hátha valamelyik NBA-gárda érdeklődni fog iránta. Ezért még egy ideig kint fog tartózkodni, de újabb tíznapos szerződést csak komoly csapattal írna alá. Abban az esetben, ha ez nem történik meg, visszatér Európába, és szerződése szerint újra volt csapatának, az Albacompnak lesz a játékosa. Mindenképpen szeretne visszatérni az NBA-be, ha most nem is maradhat.
Miközben Dávid vívódik, mit tegyen, Dennis Rodman újra a visszatérésen gondolkozik. Az ötszörös NBA-bajnok kosarast a Dallas Mavericks szeretné szerződtetni. Mark Cuban, a Dallas tulajdonosa és Don Nelson, a csapat vezetőedzője találkozott a lepattanó-királynak és abszolút botrányhősnek tartott 38 éves játékossal és menedzserével. Cuban szerint meg tudnak állapodni, annak ellenére is, hogy csak 475 ezer dollárt szán a játékos megvásárlására. Rodman, a Féreg az elmúlt két szezonban csak 23 mérkőzést játszott, és a lapok nem a pályán, hanem az azon kívüli tevékenységével voltak tele. Legutolsó csapata a Los Angeles Lakers volt, ahonnan elküldték, mert edzésekre nem járt, a törvénnyel viszont többször összeütközésbe került. Cubannak, aki internetcégével lett milliárdos, nem is emiatt kell a Féreg, hanem rendkívül jó védekezése és támadó lepattanói miatt. A szerződést még nem írták alá, mert Rodman nem ér rá ezen a héten, ugyanis a hét végén lesz az amerikai Super Bowl döntője, így vasárnapig nem foglalkozik a tárgyalásokkal, de utána biztosan dönt.