Vissza a tartalomjegyzékhez


Varga Zoltán a Diósgyőré

A jövő héttől Varga Zoltán irányítja a Diósgyőri FC labdarúgócsapatát. A Diósgyőri FC Kft. ügyvezető testülete a távozó Temesvári Miklós- Dzurják József edzőpáros tevékenységét jónak ítélte, mivel rendkívül nehéz körülmények között irányította a csapatot. Csontos Gábor, a decemberben munkába állt befektetői csoport képviselője ezzel együtt új szakvezetővel képzeli el a diósgyőri labdarúgás jövőjét. Temesvári Miklós vezetőedző szerződése a bajnokság végéig szólt. A Diósgyőri FC 18 ponttal a 12. helyen zárta a PNB őszi idényét.
Varga Zoltán, aki január 1-jén ünnepelte 55. születésnapját, a Ferencváros, a Kispest és a Dunaferr után a negyedik élvonalbeli klubnál kezdi, illetve folytatja magyarországi edzői tevékenységét.
„Ugyanolyan örömmel látok munkához Diósgyőrött is, mint annak idején Dunaújvárosban - jelentette ki Varga. - Tudom, itt mások a körülmények, viszont azzal is tisztában vagyok, s ez vonzó tényező, hogy rendkívül népszerű a városban a labdarúgás. Bevallom: már nagyon éhes voltam az edzősködésre.”
Vargát - ez nyílt titok volt - tavaly november 12-én Torgyán József gyakorlatilag felkérte a Fradi irányítására, de végül hosszas huzavona után semmi sem lett az együttműködésből. Közben egy másik élvonalbeli klubbal is tárgyalt, a diósgyőri szerepvállalás akkor kezdett körvonalazódni, amikor véglegessé vált: örök álma - újabb szerződtetése az FTC-hez - nem válik valósággá.
„Fél plusz 1 éves szerződést kötöttünk, alig várom már, hogy elkezdődjön a közös munka” - mondta Varga Zoltán.