Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Alberto Zaccheroni, az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan vezetőedzője szerint Zvonimir Boban el akarja hagyni a piros-feketéket. A 30 éves Boban a legutóbbi fordulóban mindössze tizenegy percet játszott a Vicenza ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen. A horvát idegenlégiós állítólag nem azért akar távozni a Milantól, mert egyre kevesebb játéklehetőséget kap, hanem mert - megfogalmazása szerint - a feltételek nem adottak számára a sikeres folytatáshoz. (AP)


A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) végrehajtó bizottságának döntése szerint Budapest rendezheti meg a 2002-es szertorna világbajnokságot. A FIG a magyar szövetség mellett hamarosan a legmagasabb magyar sportfórumot, az OTSH-t vagy az előkészületek alatt levő Sportminisztériumot is értesíteni fogja - nyilatkozta Forgács Róbert, a Magyar Torna Szövetség főtitkára. A világbajnokság előzetes költségvetése 150-160 millió forint. (Hetek)


William Washington, aki három profi teniszezőnek is édesapja, azt állítja, hogy egyik fia faji megkülönböztetés miatt nem vehetett részt az idei amerikai nyílt nemzetközi bajnokságon. „A mostani rendszer rasszista, nem biztosítja az egyensúlyt, ezért véget kell neki vetni“ - fogalmazott a színes bőrű teniszpapa, akinek legidősebb fia, MaliVai 1996-ban egészen a wimbledoni döntőig jutott. William Washington amiatt emelte fel szavát, hogy Mashiska nevű 23 esztendős fia nem kapott szabadkártyát a szeptemberi US Openre, sem annak selejtezőtornájára, pedig jobb ranglistahelyezése volt, mint hat másik társának, akik hozzájuthattak az indulás jogához.


A madridi rendőrség letartóztatta azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a helyi Atletico Madrid labdarúgócsapatának UEFA-kupa mérkőzése előtt halálosan megsebesítette a baszk Aitor Zabaletát, a Real Sociedad szurkolóját. A feltételezett gyilkos személyazonosságát még nem hozták nyilvánosságra. (MTI)


Damon Stoudomire, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Portland Trail Blazers csapatának játékosa is Európába szerződik, amennyiben elmaradna az NBA 1998/99-es idénye. Aaron Goodwin, a kosárlabdázó menedzsere kijelentette, hogy Stoudomire ugyan korábban elzárkózott attól, hogy Európában folytassa pályafutását, ám azóta megváltoztatta véleményét. Goodwin arról is beszélt, hogy már kaptak szerződési ajánlatokat európai együttesektől, de azok neve egyelőre titok. (AP)


Graham Kelly, az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) kedden lemondott ügyvezető elnöke tagadja, hogy a walesi szövetség megvesztegetésével akart tisztességtelenül bejutni a nemzetközi és az európai szövetség végrehajtó bizottságába. Kelly, aki tíz év után távozik a FA vezetőségéből, kitart amellett, hogy ártatlanul vádolták meg őt és az angol szövetséget azzal, hogy 3,2 millió angol fontot ajánlott illegálisan a walesi szövetségnek azért, hogy annak szavazata segítse őt bekerülni a FIFA és az UEFA végrehajtó bizottságába.