Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Háj a Mikulás bája

Mikuláshiányban szenvednek a britek. A karácsonyi szezon közeledtével a szigetországban nagy a pánik, ugyanis egyre kevesebb azoknak a száma, akiket megválaszthatnának e poszt betöltésére. Bár a fizetés nem rossz (kb. 160 dollár alkalmanként), vészesen csökkent az alkalmazható férfiak száma szerte az országban. A télapókat kiközvetítő cégek főleg az egészséges táplálkozás rovására írják, hogy nem találni megtermett, pirospozsgás egyedeket a jelentkezők közt. A sovány télapó nem az igazi, és a gyerekeket sem lehet becsapni a ruha alá rejtett tömésekkel. Az ideális az, ha valaki vidám, kövér és rendelkezik saját fehér szakállal (ez utóbbit szükség esetén persze pótolják). Rajta télapók! (CNN)


Oroszlánszabadító betörő

Kuilin kínai kisváros állatkertjében egy eltévedt betörő visszaadta szabadságát az állatok királyának, amely - élve az alkalommal - kisebb sétát tett a városban. A betörő ugyanis a szó szoros értelmében eltévesztette az ajtót, és a legnagyobb meglepetésére az oroszlánketrec előtti kifutóban találta magát. Amikor rádöbbent, hová jutott, sietve kereket oldott, de hátrahagyta a magával hozott létrát. Az oroszlán sem volt rest, és a létra segítségével kisétált a sűrűn lakott városrészbe. A nem remélt kirándulásnak állatgondozók és rendőrök közös erővel vetettek véget: altató injekcióval ártalmatlanná tették és viszszaszállították ketrecébe a sörényest. A betörő sorsáról nem szólnak a lapjelentések. (MTI)


Pipizzéria

Szenzációs felfedezésre jutott a dél-karolinai Clemson Egyetem egyik kutatócsoportja. Államilag támogatott projektjének fő célja a csirkék melléktermékének illatosabbá tétele volt. Szorgos kutatómunkájuk eredményeként rájöttek, hogy optimális hatást érhetnek el, ha a szárnyasok tápjába fokhagymát kevernek. Az említett fűszer hatására ugyanis a baromfiól máris nem csirketelep, hanem pizzéria szagú lesz (legalábbis Glenn Birrenkott professzor szerint). Sőt, még a tojások is ízletesebbek így. A következő lépés valószínűleg az lesz, hogy kevés vaj hozzáadásával „egyenesen a gyártótól” omlettet ehetünk villásreggelire... (AP)


Gleccserrel fizet

Az svájci Alpokban egy eladósodott szállodatulajdonos és földbirtokos eladja a telkén található egyik gleccsert, hogy annak árából fizesse ki hitelezőit. Heinz Jossi a Svájc közepén található gleccsert és annak környékén levő alpesi legelőket 10 millió svájci frankért (másfél milliárd forint) kínálja. A vendéglős, aki egy lőszerraktár felrobbanásának károsultja lett 1992-ben, 13 milliós kártérítést követelt az okozott károkért. De a legfelsőbb bíróság csak 500 ezer frankot hagyott jóvá. Egy szakértő szerint a telek értékvesztése miatt elszenvedett kár meghaladja a 10 millió svájci frankot. (Le Monde)