Vissza a tartalomjegyzékhez


Tinédzser lőtt a taxisra

Beismerte tettét az a 17 éves fiú, aki szerdán reggel Budapesten, a VIII. kerületben lőfegyverrel életveszélyesen megsebesítette az őt szállító taxist.
Pesti Tibor, a BRFK életvédelmi alosztályának munkatársa elmondta: a büntetlen előéletű középiskolai diák, K. Attila a józsefvárosi pályaudvarnál, egy droszton szállt be a taxiba, és a VIII. kerületi Magdolna utca 20. szám alatti házhoz vitette magát.
Miután a viteldíj összegén összeszólalkozott a sofőrrel, 20 centiméter távolságból fegyveréből három lövést adott le a férfira, annak nyakára célozva. A lövések közül kettő találta el a taxist, egy a fején, egy pedig a nyakán.
A helyszínről elmenekült fiú baráti köréhez, majd iskolájába a taxistól kapott személyleírás alapján és a Magdolna utcai cím segítségével jutott el a rendőrség. A fiatalkorú vallomásában elmondta, hogy önvédelmi célból, engedély nélkül vásárolta a kis kaliberű éles lőfegyvert. A támadást azért követte el, hogy megszerezze a gépkocsit, és annak eladásával készpénzhez jusson. (MTI)