Vissza a tartalomjegyzékhez

SASS SZILVESZTER
Détári mégsem amatőr

Úgy tűnik, Détári Lajos újabb tündöklése sem tart sokáig a magyar labdarúgó bajnokságban. Hiába volt a múlt héten a sportsajtó középpontjában, hiába rúgott gólt első (és utolsó?) BVSC mérkőzésén Döme, a csoda három napnál nem tart tovább. Legalábbis a jelen állás szerint.


Détári akcióban. Múlt héten még játszott   Fotó: MTI

Détári játékjogát az MLSZ ugyanis felfüggesztette. A szövetségben megállapították, hogy Détárit ugyan igazolhatta a BVSC, ám a középpályás nem rendelkezik játékjogosultsággal. Az átigazolási időszakon kívül szerződtetett labdarúgó ugyanis csak abban az esetben rendelkezik azonnal játékjogosultsággal, ha 35 évnél idősebb, és amatőrként szerepel. Csakhogy a Profi Bajnokságban amatőrként csak húsz évnél fiatalabb labdarúgók játszhatnak. Ezért Détárit csak profiként lehet szerződtetni, és a téli átigazolási időszak után kaphat játékengedélyt. Könnyen lehet tehát, hogy a BVSC 2-1-es győzelme a Haladás ellen 0-3-ra változik a szabálytalanság miatt…
A döntés mindenesetre nagy értetlenséget váltott ki. A labdarúgó-szövetség ugyanis egyszer már engedélyezte Détári pályára lépését, majd egy héttel később, vagyis most megállapította, hogy az átigazolás szabálytalan volt. Ádám József, a zuglói klub vezetője Kovács Attilához, a szövetség elnökéhez fordult: lapzártánk után a felek asztalhoz ülnek.
Információink szerint Détári Lajost nagyon megrázta a hír. „A magyar labdarúgásban így is sok a probléma, nem hiszem, hogy egy harmincöt éves labdarúgó szerződtetésével kellene foglalkozni” - nyilatkozta az ügy nagy vesztese, Détári, akinek állítólag búcsúmérkőzést szerveznek a válogatottban.