Vissza a tartalomjegyzékhez


Perrel egymásnak

A Független Kisgazdapárt Országos Elnöksége büntető-feljelentést tesz Lendvai Ildikó, az MSZP budapesti szervezetének elnöke ellen - jelentette be Bánk Attila, az FKGP frakcióvezetője. A feljelentés indoka így szól: „A szocialista politikus vasárnap nagy nyilvánosság előtt - a Magyar Televízió esti híradásában - azzal rémítette a magyar közvéleményt, hogy antidemokratikus erők előretörése veszélyezteti Budapestet.”
Lendvai Ildikó szerint ez a lépés újabb jele annak, hogy a kisgazda politikusok „néha-néha elvétik a demokratikus illemszabályokat”. „Derűs csodálkozással” fogadta azt a hírt, hogy a Független Kisgazdapárt Országos Elnöksége feljelentést tesz ellene.
- Ugyanakkor nem lep meg a bejelentés, hiszen szintén kisgazdapárti politikus már nyújtott be olyan törvényjavaslatot, amely a sajtóban megjelent véleménykülönbségek megítélésébe is a bíróságot vonná be - jegyezte meg Pokol Béla előterjesztésére utalva. - Állok elébe a feljelentésnek, sőt, ha sor kerül rá, magam fogom kérni mentelmi jogom felfüggesztését - fűzte hozzá Lendvai Ildikó, és leszögezte: fenntartja azt a véleményét, hogy az elmúlt időszakban voltak olyan jelek, amelyek aggodalomra adnak okot az önkormányzati demokrácia sérelme miatt. (MTI)