Vissza a tartalomjegyzékhez


Vigyázat Az óriáskígyó csiklandós

Soha ne csiklandozz óriáskígyót! Jól megtanulta ezt a saját kárán a New York-i Lori Rubinfeld egy óriáskígyóval történt, nem éppen kellemes emlékeket hagyó találkozója során.

A Floridában szabadságát töltő 43 éves hölgy vendéglátóinál ismerkedett meg egy Snake (kígyó) nevű pitonnal. Egyik reggel az a gondolata támadt, hogy barátságos csiklandozással köszönti a hüllőt, de a másfél méteres kígyó alighanem inkább reggelire számított, s a pillanat töredéke alatt lecsapott, és irtózatos erővel csavarodott rá a nő karjára.
Bizony, kapóra jött volna a jó tanács. Dan Randall, a házigazda és kígyógazdi azt javasolta Lorinak, dugja a karját kígyóstól a hűtőszekrénybe, de a hüllő szorítása nem gyengült, amint a hideg víztől sem. Végül a tűzoltókat hívták segítségül, de eleinte ők sem tudták, mitévők legyenek. Hosszas fejtörés után az az ötletük támadt, hogy tűzoltókészülékükből széndioxidot fröcskölnek a kígyóra. Három sugárnyi széndioxid elég is volt hozzá, hogy Snake ernyedten lehulljon áldozata karjáról.
Kígyó és vendég szerencsére minden nagyobb baj nélkül megúszta a kalandot, de Lori Rubinfeld méltatlankodott, hogy a veszélyes New York után, íme a szépséges Floridában érte őt ilyesmi. (MTI)