Vissza a tartalomjegyzékhez


MSZP-per

Beperelte az MSZP-t Albrecht Péter, Újpest szocialista alpolgármestere, mert szerinte a különböző pártfórumok törvénytelenül döntöttek úgy, hogy Vajda Pált indítják polgármester-jelöltként az őszi önkormányzati választáson.
A politikus szerint az MSZP hatályos belső szabályzataival ellentétes az az eljárás, melynek során a helyi szervezet által megválasztott Schmuck Andor helyett végül is Vajda Pál főpolgármester-helyettest indították Újpesten. Az alpolgármester elmondta, hogy jelenleg tagja az MSZP-nek, ám ennek ellenére a Szociáldemokrata Párt (SZDP) listáján indul képviselőjelöltként, mivel szeretné az elmúlt években megkezdett feladatait folytatni.
Ugyancsak az SZDP színeiben indul az a tíz képviselőtársa is, akik vele együtt kiléptek az önkormányzat 15 tagú MSZP-s frakciójából. Eredetileg nem pártszínekben, hanem a Baloldali Ifjúsági Társulás (BIT) támogatásával akartak indulni, ám az MSZP nyomására ez meghiúsult. Danielisz Béla, az MSZP budapesti szervezetének ügyvezető alelnöke elmondta: Albrecht Péter kimerítette a párton belüli jogorvoslati lehetőségeket, így jogában állt bírósághoz fordulni. Az említett fórumokon egyébként minden szinten jogszerűnek találták Vajda Pál jelölését. (Hetek)