Vissza a tartalomjegyzékhez


Kétbalkezes Rios

A chilei Marcelo Rios különös módon „ünnepelte” azt, hogy visszavette az elsőséget a férfi teniszezők világranglistáján. A balkezes játékos előbb gyorsan szakított edzőjével, az amerikai Larry Stefanskival, majd a 2,45 millió dollár összdíjazású, Cincinnatiban zajló versenyen kikapott a cseh Daniel Vacektól.
- Marcelo személyes okok miatt intett búcsút edzőjének - mondta a chilei televíziónak Jorge Rios, a játékos édesapja.
Érdekesség, hogy a kiváló teniszező három évvel ezelőtt egyszer már megvált Stefanskitól, de 1997-ben már ismét az amerikai szakember irányította Rios szakmai munkáját. A 22 éves Rios még nem nevezte meg új edzőjét.
Jóllehet ő kezdeményezte, a jelek szerint a chilei teniszezőre rosszul hatott az elválás, mivel a Mercedes Super 9-es versenysorozat legújabb állomásán megalázó vereséget szenvedett az ATP-rangsor 53. helyén jegyzett Vacektól. A 62 percig tartó találkozó egyoldalú játékot hozott, mivel Rios nagyon gyengén teniszezett. A világelső számtalan hibát vétett, adogatásfogadásai nagyrészt a hálóban kötöttek ki. A cseh gyorsan megérezte a kínálkozó lehetőséget, s pontos játékával biztos győzelmet aratott.
- Sok hibával teniszeztem. Ellenfelem nagyon jól és erősen adogatott. Nagyon nehéz játszani a támadó stílusú játékosok ellen - nyilatkozta Marcelo Rios. (MTI)