Vissza a tartalomjegyzékhez


Se pénz, se foci

Habár hátra van a visszavágó, valószínűsíthető, idén se lesz magyar résztvevője a Bajnokok Ligájának, miután az Újpest 4-0 arányú vereséget szenvedett a nem éppen világverő Sturm Graz otthonában, a BL-selejtezőben. A visszavágó ezután csak formalitásnak tűnik. A dolog persze nem meglepő, főleg azok számára, akik hallottak a klubnál az utóbbi hónapokban történtekről. Gondolok itt a klub tartozására a játékosok felé, Szabó Bence lemondására a szakosztály elnöki címéről, a játékosok fegyelmezetlenségére, a Miriuta-ügyre és az anyagi gondokra. Az Újpest mostani helyzete a Fradi tavalyi állapotára hasonlít.
A legnehezebb helyzetben talán Várhidi Péter van. Tavaly, amikor felkérték az UTE edzőjének, Várhidi valószínűleg még nem gondolta, milyen nehéz feladat elé állítják. Ő felel egy személyben a focicsapatért, ő az edző, ő a szakosztály elnöke és ő a menedzser is egyben. Várhidi helyzete tehát bizonytalan, akárcsak a csapaté. Az Újpest egyébként nem akármilyen bravúrt vitt véghez. Már a harmadik magyar bajnoki forduló után elfogyott a lilák középpályása, ezért Várhidi csatárokkal töltötte meg a megüresedett posztokat. Az eredmény: 0-4.
A Fradi tehát jobban járt. Kemény csapatot kaptak az UEFA-Kupában, a görög AEK Athént, ám nagy meglepetésre sima 4-2-re győztek az Üllői úton. A meccs vége azonban elég magyarosra sikeredett, hiszen a 90. percben még 4-0 volt a zöldeknek. A 4-2 mégis bravúr, főleg, hogy a Fradinál sincs egy fillér se, míg az AEK-nél… (S. Sz.)