Vissza a tartalomjegyzékhez


MSZP-bírálat a Fidesznek

A Fidesz felelőtlen választási ígéreteinek költségét elsősorban a nyugdíjasokon kívánja megspórolni - vélekedik Burány Sándor szocialista frakcióvezető-helyettes. A legnagyobb ellenzéki párt politikusa szerint a kormányzat a többletkiadások egyik forrását a nyugdíj-indexálási rendszer idő előtti megváltoztatásával akarja előteremteni.
Az új rendszer a keresetkiáramlás mellett az inflációt is figyelembe venné, aminek következtében a nyugdíjasok mintegy 8-9 százalékos nyugdíjemeléstől esnének el - mutatott rá Burány Sándor. Hozzátette: több tízmilliárd forintos nagyságrendű összegről van szó.
Az MSZP pénzügyekkel foglalkozó frakcióvezető-helyettese nem ért egyet a 20 százalékos kamatadó bevezetésével sem. Úgy látja, hogy ennek kedvezőtlen hatása lenne a megtakarításokra, amelyekre pedig a magyar gazdaságnak nagy szüksége van. A befektetési adóhitel intézményének, illetve a biztosítások kedvezményének megszüntetése - véleménye szerint - a befektetések és a megtakarítások visszafogását eredményezné. (MTI)