Vissza a tartalomjegyzékhez

TATABÁNYAI TUDÓSÍTÓNKTÓL
Magabiztosak, tréningezők és tanácskozók

Lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról Bencsik János, Tatabánya polgármestere - tájékoztatta a SZDSZ sajtóosztálya lapunkat. Mint ahogy arról előző lapszámunkban írtunk, Bencsik János a múlt héten váratlanul bejelentette, hogy kilépett a Szabad Demokraták Szövetségéből.

A politikus a távozását azzal indokolta a Heteknek, hogy jelzésnek szánta minapi kilépését a pártból. Úgy vélte: nem látszik, hogy megújulna a párt. Bencsik János az SZDSZ vezetőinek bejelentette, hogy lemond országgyűlési képviselői mandátumáról. (Az ügyvivő testület a bejelentést tudomásul vette. A tatabányai polgármester mandátumát a nyolcgyermekes családapa, Mécs Imre veszi át, aki a legutóbbi tisztújító közgyűlésen versenybe szállt a pártelnöki tisztségért, és jelentős támogatással bír a párton belül.) Az előző ciklusban a parlament honvédelmi bizottságának volt az elnöke. Bencsik János úgy nyilatkozott munkatársunknak, hogy még nem döntötte el indul-e a helyhatósági választásokon. Tatabányán így még nyitottabbá vált a választás, hisz egy 8 éve a várost vezető politikus esetleges távolmaradása esetén más jelölteknek is nagyobb az esélye.
Száraz Róbert, a Fidesz - Magyar Polgári Párt megyei irodájának vezetője a Heteknek elmondta: több polgármesterjelölt neve felmerült, de végleges döntés még nem született sem pártja, sem annak szövetségesei, azaz a Független Kisgazdapárt és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség részéről. Mint hangsúlyozta: folytatják az országgyűlési választások előtt megkezdett kampánymunkát, mely a választási fordulók között megkötött együttműködés keretein belül zajlik. Eszerint a polgári pártok együtt indulnak. A polgármesteri posztra megegyezés szerint a Fidesz jelölhet, de ennek a személynek nem feltétlenül kell Fidesz-tagnak lennie. Az bizonyos, Bencsik Jánost, ha elindul a választásokon, nem támogatják - tudtuk meg Száraztól.
Lévai Ferenc, a Magyar Szocialista Párt tatabányai szervezetének vezetője elmondta: augusztus 5-én hozzák nyilvánosságra - a már kiválasztott - polgármesterjelöltjük és képviselőjelöltjeik neveit. Mint megtudtuk: pártja egy országos program keretében tréninget szervez a képviselőjelölteknek, hogy minél felkészültebb munkát tudjanak majd végezni, illetve a kampány során is sikeresen helytálljanak. A Hetek információi szerint a Szabad Demokraták Szövetségénél Bencsik kilépésével váratlan helyzet alakult ki, így még folynak a tárgyalások a lehetséges jelöltről. (Kiss V. Katalin)