Vissza a tartalomjegyzékhez


Tollhegy

Olvasóink leveleit szerkesztett formában közöljük. Nem adunk helyet szélsőséges, az emberi méltóságot sértő megnyilatkozásoknak, illetve olyan véleményeknek, melyek fölösleges indulatokat keltenek.


Szuperszilveszter

Tisztelt Szerkesztőség!

A 98/26. számban megjelent „Szuperszilveszter” című cikkük kapcsán szeretném egy aprócska (?) hibára felhívni a figyelmüket. Nevezetesen arra, hogy a harmadik évezred nem 2000-ben, hanem 2001. január 1-jén kezdődik, a nevezetes szilveszteréj pedig 2000. december 31-én lesz - tehát egy teljes évvel később, mint ahogy az a cikk bevezetőjében olvasható. Tudom, hogy a cikk valóságos időpontokról és események előkészületeiről számol be, ugyanakkor nem hiszem, hogy egy olyan, jónak és tárgyilagosnak mondott sajtóorgánumnak, mint a Hetek, illik ilyen nyilvánvaló számolási hibának bedőlnie, mindezt hat flekk terjedelemben!

Sokhegyi Zsolt
Veszprém

Szerkesztőségünk válasza:
Köszönjük levelét és észrevételeit. Természetesen tisztában vagyunk a harmadik évezred matematikai kezdetével, ám lélektanilag az ezerről kétezerre változó évszám - mint az a világszerte zajló nagyszabású előkészületekből is nyilvánvaló, melyekről a cikk beszámol - az egész világ számára szimbolikus jelentőségű. Cikkünk nem kívánta a két időpont közötti vitát eldönteni, csupán a másfél év múlva tervezett eseményeket gyűjtöttük csokorba.


Tisztelt Szerkesztőség!

Nagyon szeretem a lapjukat, sokkal szegényebbek lennénk az Önöktől való átvétel lehetősége nélkül. Éppen Braham professzor úrral beszélgettünk a Hetekről, aki szintén csak a legnagyobb elismerés hangján szólt a lapról.
Minden Önöktől átvett írásnál feltüntetjük a szerzőnek és a lapnak a nevét egyaránt. Továbbá, ha óhajtja, beteszek a lapunkba egy állandó hirdetést az előfizetési lehetőségről, mindössze kérek némi tájékoztatást, hogy mennyibe kerül a tengerentúlra történő előfizetés egy évre. A többit az impresszumban, gondolom, megtalálom.

Köszönöm.

Kosaras Vilmos
főszerkesztő
Toronto, Kanada