Vissza a tartalomjegyzékhez

HETEK-ÖSZEÁLLÍTÁS
Szárnyra kaptak a Szárnyak

Nagy esélye van a Detroit Red Wings csapatának arra, hogy megvédje tavalyi aranyérmét az amerikai jégkorongliga (NHL) döntőjében. A szárnyak rajongóinak nagy örömére kedvenceik már megnyerték az első összecsapást a Stanley Kupa döntőjében, az esélytelenebb szerepében játszó Washington Capitals ellenében, így optimistábban várhatják a pénteki visszavágót. Az NHL megnyeréséhez négy nyert mérkőzésre van szükségük.
Az első harmadban kétgólos előnyre tett szert a Red Wings csapata a fővárosiak ellen, és ez az előny a mérkőzés végéig elegendőnek bizonyult számára.
A 14. percben Joe Kocur, a 16. percben pedig Nicklas Lidström talált be a washingtoni hálóőr, Olaf Kölzig kapujába. Az idei rájátszásban ez volt a második alkalom, hogy Kölzig az első harmadban egynél több gólt kapott. Kölzig a találkozón 29 lövést hárított, míg Chris Osgoodnak mindössze 16 védésre volt szüksége ahhoz, hogy győztes csapatban szerepeljen. A Red Wings csapatában jól teljesített Thomas Holmström, aki mindkét detroiti gólt előkészítette.
A Washington erejéből csak a szépítésre futotta, a második harmadban, a 36. percben Richard Zednik ütötte a fővárosi együttes gólját.
„Olyan mérkőzéseket szoktam játszani, ahol sokat ütnek kapura, és minden ütés kemény és veszélyes” - mondta Osgood, akinek ezúttal nem sok dolga akadt.


Döntő a Stanley-kupáért, első mérkőzés:
Detroit Red Wings-Washington Capitals 2-1 (2-0, 0-1, 0-0)
gólütők: Joe Kocur (14. perc), Nicklas Lidström (16.), illetve Richard Zednik (36.)
A párharc négy győzelemig tart.