Vissza a tartalomjegyzékhez


Háromszor esküdtek meg válás nélkül

Elbűvölte az esketési szertartás hangulata a nem éppen fiatal angol házaspárt: Jimmy és Greta nyilván ezért állott oltár elé három alkalommal anélkül, hogy egyszer is elváltak volna. Mi több: júniusra tervezett negyedik házasságkötésük csak véletlen folytán tudódott ki. Az esetről hétfőn számoltak be a brit lapok.
A mára már 63. életévét betöltött Wardle házaspár húsz évvel ezelőtt esküdött meg első ízben. Annyira meghatotta őket a templomi esküvői szertartás, hogy elhatározták: megismétlik. 1995-ben meg is kockáztatták az újabb templomi esküvőt - ezúttal egy másik templomban álltak oltár elé. Hogy zökkenőmentesen menjen a dolog, hamis címet adtak meg, és azt állították, hogy egyikük sem házas még. Greta Wardle ráadásul hamis lánynevet diktált be.
E második - hófehér menyasszonyi ruhában, koszorúval lezajlott - esküvő után, annak rendje s módja szerint, nászútra mentek egy Rolls Royce-on. Tavaly júniusban azután harmadszor is kimondták a boldogító igent - mégpedig egy olyan templomban, amelyik mindössze kétszáz méterre van első esküvőjük színhelyétől. Ezután egy Bentley-n indultak nászútra.

A jövő hónapra tervezett negyedik esküvő híre megihletett egy újságírót, aki érzelmes cikkben írta le a 63 éves korukban házasodni készülő Jimmy és Greta történetét. Az újságíróval lezajlott beszélgetés során azonban Greta Wardle elszólta magát: „ez lesz az utolsó alkalom - mondta. A többször is örök hűséget fogadott férj pedig hozzátette: „minden alkalommal más és más templomban esküszünk, nehogy kitudódjék. Hiszen ezzel senkinek sem ártunk”. (MTI)