Vissza a tartalomjegyzékhez


Ahol nem ismerik

Ronaldo, a mai brazil futball első számú csillaga hétfőn találkozott II. János Pál pápával, akit megajándékozott két mezével. A 21 éves futballista édesanyjával, Sonia Nazario De Limával együtt jelent meg a pápa lakosztályában tartott magánkihallgatáson.
A brazil sztár nemrég vitát kavart az olasz egyházban egy autógumit reklámozó filmmel, amelyben ugyanolyan pózban áll Rio de Janeiro felett, mint a város fölé magasodó Jézus-szobor.
- Nem szerettem volna senkit sem megbántani, egyszerűen csak így szoktam széttárni a karjaimat, amikor a gólomat ünneplem - mondta Ronaldo.
II. János Pál pápa már nem kíséri figyelemmel az olasz labdarúgást, nem olyan tájékozott, mint tíz évvel ezelőtt volt - állapították meg a keddi olasz lapok arról beszámolva, hogy a katolikus egyházfőnek igazából fogalma sem volt arról, hogy valójában ki is az előtte álló fiatalember. A brazil játékos két mezt nyújtott át a pápának.
„Tehát brazil vagy?” - kérdezte a nem túl jókedvű pápa, s miközben Ronaldo helyeselt, elhangzott a következő kérdés: „És itt játszol Olaszországban?”
A világ jelenleg leghíresebb labdarúgója mindenesetre az audiencia végén úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy a pápával való találkozás rendkívül nagy örömet szerzett számára. A játékos, aki arról is ismert, hogy nevét adta a gyermekek jogaiért és a gyermekek kizsákmányolása ellen folyó nemzetközi kampányhoz, már régen kérelmezte a találkozó lehetőségét. (ANSA)