Vissza a tartalomjegyzékhez

SZILÁGYI TAMÁS
Palócország 98

Bő egy hónappal a Palócország ’98 szakkiállítás és vásár megnyitója előtt valamennyi stand elkelt a salgótarjáni sportcsarnokban, sőt egy 600 négyzetméteres sátrat is felállítanak a csarnok előtti parkolóban. A programok április 22-én kezdődnek, a vásári díjak kiosztásával. Ezt követi az Egyesült Királyság napja, melynek alkalmából üzletemberekkel találkozhatnak az érdeklődők egy gazdasági fórum keretében. Április 24-e, péntek szlovák nemzeti nap, ekkor alakítják meg a magyar- szlovák kamarai tagozatot.
A szakkiállítás ezenkívül szabadidős programokat is kínál, többek között helikopteres városnézést. Délután mini dixilandfesztivál szórakoztatja a közönséget, a gyerekeket pedig egy játszóbusz várja. A zárónapon, április 26-án a Magyar Olimpiai Bizottság vezérkara tart fórumot Alján Tamás főtitkár vezetésével.
A MÁV 50 százalékos kedvezményt biztosít az ország bármely részéből érkező vásárlátogatóknak. A szabadtéri sátorban 12 helyi szakiskola mutatkozik be, mellette bazársor fogadja a vásárlókat. A gépjárművek iránt érdeklődők sem fognak csalódni, a legújabb modellek széles választékát tekinthetik meg a vásáron.