Vissza a tartalomjegyzékhez

SZAKONYI DÁVID
Nincs mit megbánnom

1990-ben a bíróság lőfegyverrel és robbanóanyaggal való visszaélés, valamint közokirat-hamisítás miatt két évre felfüggesztett, nyolc hónapi fogház büntetésre ítélte Deák Pétert. Ez a tény azonban, úgy tűnik, nem igazán zavarja a fiatalembert - aki múltjáról szólva a bírósági ügyet nemes egyszerűséggel lerágott csontnak minősítette -, sem a támogatóit: a MIÉP Baranya megye 2. számú választókörzetében indítja jelöltként.
Deák Péter kilenc évvel ezelőtt még középiskolai tanuló volt, diáktársai szerint közismerten rasszista nézeteket vallott, és a kor divatjának megfelelő skinheadviseletben járt-kelt. Ismeretségi körében különféle sztorik keringtek róla, melyek főhőseként kisebb-nagyobb incidensekben vett részt. A militarista beállítottságú Deák addig hencegett, hogy felkeltette a rendőrség érdeklődését is. Nyolc évvel ezelőtt nagy mennyiségű fegyvert, robbanóanyagot találtak a lakásán, mellyel a szakértők szerint akár az egész házat a levegőbe lehetett volna repíteni.
Kérdésünkre, hogy képviselőjelöltként tudja-e vállalni múltjának ezt az időszakát, így felelt: „Mit jelent az, vállalni valamit? Semmi megbánnivalóm nincsen, vagyok, aki vagyok.” Majd Madáchot idézve leszögezte: „Én nem adhatok mást, mint mi lényegem.”