Vissza a tartalomjegyzékhez


Ízvilág
A Béke Radisson Szálloda Zsolnay Kávézójának exkluzív receptje

Ribizlis túrótorta
Piskótakarika (24 cm) 6 tojás,18 dkg liszt, 12 dkg kristálycukor A hozzávalókat jól eldolgozzuk, a tortaformába öntve megsütjük.

Túrókrém
25 dkg túró, 2-3 tojássárgája, porcukor, vaníliáscukor, citromlé, narancslé, esetleg mirelit málna, 6 dl tejszínhab, étkezési zselatin
A tejszínhabot és az előre beízesített túrókrémet lazán elkeverjük, majd az étkezési zselatint is hozzáadva kenjük a kihűlt piskótakarikára. A tetejét ribizlivel díszítjük. Ezután (körülbelül 5-6 órára) fagyasztóba tesszük. A hűtőből kivéve zselatinnal leöntjük és még mélyhűtött állapotban fogyasztjuk.