Vissza a tartalomjegyzékhez

SOMORJAI LÁSZLÓ
Rendőrkézen a boltosok réme

Elfogták a sorozatgyilkosság gyanúsítottját, akit három budapesti üzletben elkövetett fegyveres rablással, és négy bolti eladó meggyilkolásával vádolnak - jelentette be Forgách László országos rendőrfőkapitány a BRFK Teve utcai székházában.

Az előzetes letartóztatásban levő 27 éves E. Nándor jugoszláv állampolgár eddig csak a Csepel Üzletházban elkövetett gyilkosságról tett beismerő vallomást. Őt gyanúsítják azonban a Rákóczi úti Budmil sportüzletben és a Kinizsi utcai villamossági szaküzletben elkövetett bűntényekkel is, miután a rendőrség kiderítette, hogy mind a három gyilkosságot azonos típusú, 6,35 mm kaliberű Browning pisztollyal követték el.
A BRFK életvédelmi osztályának „Ámokfutó” fedőnevű akciója során mintegy 2500 embert és 15 ezer gépjárművet ellenőriztek. Ennek során 43 körözött, illetve bűncselekmények elkövetésével alaposan gyanúsítható személyt fogtak el.
(folytatás az 5. oldalon)E. Nándor először hamis adatok bediktálásával hívta fel magára a rendőrség figyelmét. A gyanúsított hivatásos katonaként szolgált a helyi polgárháborúban, 1991 augusztusában Magyarországra dezertált, amiért a Jugoszláv Szövetségi Köztársaság katonai bírósága 35 évi börtönbüntetésre ítélte. 1994-ben sorozatos rablások miatt került börtönbe hazánkban. E. Nándor a múlt év végén szabadult, ekkor kiutasították az országból, de a kötelező okmányok beszerzésének idejére a határozatot felfüggesztették. Miután eltűnt szálláshelyéről, a rendőrség március elején Mélykúton vette őrizetbe.