Kedves Barátunk!
2023 szeptember 18.

Hírlevelünkben a Kutatók Éjszakájára és exkluzív játékunkra hívjuk önöket, valamint ajánljuk blogbejegyzéseinket! 

Kutatók Éjszakája az OSZK-ban
RENDEZVÉNY 2023. szeptember 29.

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén is szeptember utolsó hétvégéjén lehet bepillantani a különféle tudományterületek titkaiba.

További részletek

Nagydoktori védés könyvtárunkban
RENDEZVÉNY 2023. szeptember 13.

Különleges ünnep részese volt a nemzeti könyvtár. Az OSZK Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoportjának vezetője, dr. Kasza Péter tartotta akadémiai nagydoktori védését könyvtárunk dísztermében. A dolgozat címe: Magyar történelem Bécsből nézve. Wolfgang Lazius elfeledett történeti műve.

További részletek

Exkluzív irodalmi vacsoraestek a nemzeti könyvtárral
RENDEZVÉNY FOLYAMATOS

A nemzeti könyvtár a Budapest Könyvfőváros programsorozat keretében Kultúrtörténeti ínyencségek az OSZK állományából címmel 2023-ban három alkalommal irodalmi vacsoraestet szervez. Az első alkalom szeptember 15-én volt a Főőrség Étterem és Kávéházban. Még két alkalommal bekapcsolódhat játékunkba. Nézze meg Esszencia című kiállításunkat és válaszolja meg a kvízkérdéseket! Nyerjen kétszemélyes belépőt vacsoraestjeinkre!

További részletek 

Egy történelmi felvonulás terve
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

Jaschik Álmos (1885–1950) grafikus-, festő- és iparművész, tervezőtanár, báb-, díszlet- és jelmeztervező, neves szakíró halálának évfordulójára emlékezünk blogbejegyzésünkben.

További részletek

„Az ezerszer áldott nyolcadik kerület” megéneklője
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

A 100 évvel ezelőtt született és 2015-ben elhunyt író, a Rozsdatemető és a estét nyár, jó estét szerelem című művek szerzője előtt tiszteleg blogbejegyzésünk.  

További részletek

Könyvjegytár – új tartalomszolgáltatás
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

A Könyvjegytár elnevezésű online tartalomszolgáltatásunk elsőként a Régi Nyomtatványok Tárában megtalálható közel 1100 darabos régi ex libris állományt, valamint a Térkép-, Plakát- és Kisnyomtatványtár modern ex librisei gyűjtők neve szerint rendezett, tízezer darabos gyűjteményegységének 3400 dokumentumát és ezek variánsait teszi szabadon hozzáférhetővé.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Kövesse a könyvtárat Instagramon, Tiktokon és Twitteren is!

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd