Kedves Barátunk!
2023. július 24.

Hírlevelünkben a Szegedi Tudományegyetemmel kötött együttműködési megállapodásról is olvashatnak, valamint új blogbejegyzéseinkből ajánlunk. Felhívjuk figyelmüket, hogy az ajánlatkérő weboldalon beérkezett másolatkészítési igények feldolgozása szünetel.Szeretettel várjuk önöket egész nyáron a nemzeti könyvtárban!  

A nemzeti könyvtár Tusványoson
HÍR 2023. július 18–23.

2023. július 18. és 23. között rendezték meg a Bálványosi Nyári Szabadegyetemet, amelynek egyik kerekasztal-beszélgetésén a nemzeti könyvtár is képviseltette magát. A beszélgetésen részt vett Rózsa Dávid főigazgató, Grezsa Csaba kolozsvári főkonzul, Móczár Gábor, a Nemzeti Örökség Intézete főigazgatója, valamint Bali János, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet igazgatója.

További részletek

Együttműködés a Szegedi Tudományegyetemmel
HÍR 2023. július 18.

A Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában 2023. július 18-án Rózsa Dávid, a nemzeti könyvtár főigazgatója, illetve a Szegedi Tudományegyetem képviseletében prof. dr. Rovó László rektor és dr. Fendler Judit kancellár írta alá azt a dokumentumot, amelyben közösen megalapítják a Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoportot, valamint – a 21. század kihívásaihoz méltón – kölcsönösen támogatják egymást webaratási, webarchiválási, természetesnyelv-feldolgozási, valamint országos könyvtári szolgáltatási feladataikban. 

További részletek

Beszámoló az erdélyi kiadványgyarapítási gyűjtőkörútról
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

2023. június 5–9-én munkatársaink felkeresték több erdélyi város – Nagyvárad, Kolozsvár, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Székelykeresztúr, Marosvásárhely, Déva, Arad – hungarikum-gyűjtőpontjait és könyvtárunk cserepartnereit.

További részletek

NETWORKSHOP 2023
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

„Új technológiákkal, új tartalmakkal a jövő digitális transzformációja felé” – 2023. április 12. és 14. között a veszprémi Pannon Egyetem adott otthont a 32. Networkshop konferenciának. A HUNGARNET Egyesület, a Neumann Technológiai Platform és az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat szervezésében megvalósult rendezvény ismét a tudomány, az informatikai ipar és a kultúra közötti párbeszédnek adott teret.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Kövesse a könyvtárat Instagramon, Tiktokon és Twitteren is!

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd