Kedves Barátunk!
2023. június 12.

E heti hírlevelünkben a Múzeumok Éjszakája programkínálatáról, egy kutatócsoport munkájáról, valamint új online tartalmainkról, köztük hetedik podcastunkról is olvashatnak.

TRendállítás 2023 – Múzeumok Éjszakája az OSZK-ban
RENDEZVÉNY 2023. június 24.

Június 24-én a nemzeti könyvtár zsongása is megtölti majd Szent Iván éjszakáját. Színes programkínálattól csillog majd az este, amelyben minden korosztály találhat valami maradandót. A rendezvény napján 9 órától másnap hajnali 1 óráig ingyenes beiratkozási lehetőséget biztosítunk mindenkinek, továbbá a meglévő olvasójegyek meghosszabbítása is díjtalan lesz. A hosszabbítás a 2024. évi Múzeumok Éjszakájáig érvényes.

További részletek

Együttműködési megállapodás Sátoraljaújhelyen
HÍR 2023. június 9.

A nemzeti könyvtár egyik fő küldetése, hogy az írott magyar kulturális örökséget megőrizze az utókor számára. 2023. június 9-én Sátoraljaújhelyen Rózsa Dávid főigazgató, valamint Szamosvölgyi Péter, a város polgármestere és Nagyné Szentesi Mónika, a Sátoraljaújhelyi Városi Könyvtár vezetője együttműködési megállapodást írt alá.

További részletek és kapcsolódó tartalom

A Magyar Kultúra magazin bemutatója
RENDEZVÉNY 2023. június 5.

550 éve, 1473. június 5-én fejezte be Hess András budai nyomdája az első magyar könyv, a Budai krónika munkálatait. Ennek emlékére a Magyar Kultúra májusi száma Könyv címmel jelent meg a magyar könyv múltját és jelenét járva körül. A Magyar Kultúra magazin a könyvtár Alapítók terében tartott nyilvános bemutató estet.

További részletek

A közönségnek van szüksége színházra – Podcast 7. rész
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

Az OSZK hetedik podcastjében Sirató Ildikó színház- és irodalomtörténésszel Tóth Péter kulturális menedzser, a könyvtár webestartalom-pakolója beszélte át a színjátszástudományt. Solymosi Ákos segítette munkánkat.

További részletek

Kódexek, töredékek, szövegek
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

Az ELKH–OSZK Fragmenta et Codices Kutatócsoport tagjai a pozsonyi MECERN-konferencián – A közép-európai középkorász kutatók szakmai szervezete, a Medieval Central Europe Research Network kétévente nagyszabású konferenciát szervez. Ez a rangos rendezvény a közép-európai régió medievistáinak egyik legfontosabb fóruma, ahol a középkorász kutatóműhelyek rendszeresen képviseltetik magukat. 

További részletek és kapcsolódó tartalom

„Eleinte csak egypár szakaszból álló népies beszélyt akart belőle készíteni, s lassan-lassan egy nagy népmese kerekedett ki belőle”
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

A 200 éve született Petőfi Sándor művei a zene tükrében című soroztunk V. részében ezúttal – többek között – a János vitéz fogadtatásáról és megzenésítéséről olvashatnak.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Kövesse a könyvtárat Instagramon, Tiktokon és Twitteren is!

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd