Kedves Barátunk!
2022. május 22.

Felhívjuk figyelmüket, hogy május 27-én, szombaton könyvtárunk kivételesen 13 órakor nyitja meg kapuit. Örömmel értesítünk mindenkit, hogy az Olvasószolgálati és Tájékoztatási Főosztályon a mikrofilmszkennelés díjtalan. Kiállításaink május 31-ig ingyenesen látogathatók!  

Digitális vízjeladatbank – együttműködési megállapodás
HÍR 2023. május 18.

Rózsa Dávid, az OSZK főigazgatója és dr. Buncsák Katalin Julianna, a Magyar Papírmúzeumért Alapítvány elnöke, valamint Pelbárt Jenő, a Magyar Papírmúzeum igazgatója megbeszélést tartott Dunaújvárosban a digitális vízjeladatbank létrehozásáról. A felek a találkozó végén együttműködési megállapodást írtak alá az adatbank közös kialakításáról 2023. május 18-án.

További részletek

Mai könyvbemutató a Könyvtártudományi Szakkönyvtárban
RENDEZVÉNY 2023. május 22.

A Könyvtári Intézet Könyvtártudományi Szakkönyvtára tisztelettel meghív minden kedves érdeklődőt Koltay Tibor Research data management and data literacies című könyvének bemutatójára. (A szerző informatikus könyvtáros; az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényben működő Tudástechnológiai Intézete nyugalmazott főiskolai tanára, a Könyvtári Figyelő és több nemzetközi folyóirat és konferencia szerkesztőbizottságának/programbizottságának tagja.) Kérjük, részvételi szándékát jelezni szíveskedjék!

További részletek

Május 31-ig látogatható A magánáhítat könyvei című kiállításunk!
IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁS 2023. május 31-ig

Meghosszabbítottuk az őszentsége Ferenc pápa magyarországi látogatásának tiszteletére megrendezett időszaki kiállításunkat, amelyen a késő középkori Magyar Királyságban és tágabb környezetében magánáhítat céljára használt latin és népnyelvű kézírásos és nyomtatott könyvek különböző típusait mutatjuk be.

További részletek

Néhány napig még előrendelhető a Budai krónika csúcsminőségű facsimile kiadása!
FELHÍVÁS 2023. május 26-ig

A Chronica Hungarorum [Budai krónika] kinyomtatásának 550. évfordulója alkalmából 2023. május 27-étől kézbe vehető a mű csúcsminőségű fakszimiléje a latin, magyar és angol nyelvű kísérőkötettel együtt, sorszámozott bibliofil és gyűjtői változatban. 2023. május 26-ig lehetőség van előrendelésre. 

További részletek

Dr. Németh Antal és Az ember tragédiája
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

120 évvel ezelőtt, 1903. május 19-én született Németh Antal rendező, a Nemzeti Színház 1935 és 1944 közötti igazgatója, dráma- és színházelméleti szakíró, színháztörténész, fordító, szerkesztő, tanár.

További részletek

„Remek népdalai még a pórnép ajkiról is szívrehatón zengenek szét.”
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

A 200 éve született Petőfi Sándor művei a zene tükrében című sorozatunk IV. részeA címként használt idézet a Pesti Divatlap 1845. július 31-i számának Vidéki szemle című rovatában olvasható, melyben Cserháti Tóbiás a nagykőrösi eseményekről szóló beszámolója végén a költő védelmére kelt. (Pesti Divatlap, 1945. 18. sz.) A téma ezúttal a népdalként élő Petőfi-versek közül igyekszik néhányat bemutatni, a dalok sokasága miatt csupán szűk keresztmetszetet adva.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Kövesse a könyvtárat Instagramon, Tiktokon és Twitteren is!

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd