Kedves Barátunk!
2023. április 11.

A költészet napját József Attila egy nálunk őrzött kéziratos versével köszöntjük! Hírlevelünkben ajánljuk továbbá – többek között – a Budai krónika csúcsminőségű facsimile kiadását és a Szerémi-konferenciát, valamint olvashatnak az MNG Gulácsy-tárlatáról, amelyen számos OSZK-s dokumentumot is kiállítottak.

Előrendelhető a Budai krónika csúcsminőségű facsimile kiadása
FELHÍVÁS 2023. május 26-ig

A Chronica Hungarorum [Budai krónika] kinyomtatásának 550. évfordulója alkalmából 2023. május 27-étől kézbe vehető a mű csúcsminőségű fakszimiléje a latin, magyar és angol nyelvű kísérőkötettel együtt, sorszámozott bibliofil és gyűjtői változatban. 2023. május 26-ig van lehetőség előrendelésre, április 21-ig kedvezményesen. Az első 50 megrendelő meghívást kap a kötet május 27-i zárt körű bemutatójára!

További részletek

Kérjük, támogassa működésünket adójának 1%-ával!
FELHÍVÁS 2023 tavasza

Kérjük, támogassa működésünket adójának 1%-ával, hogy a továbbiakban is egyre gyarapodó gyűjteményekkel, színvonalas szolgáltatásokkal és kiállításokkal állhassunk a könyvtárlátogatók rendelkezésére! A felajánlást az 15309123-2-41 adószámra teheti meg az OSZK javára. Köszönjük támogatását! Online felhívás a corvina.hu bővítése kapcsán 

További részletek

A magyar romlás krónikája
KONFERENCIA 2023. április 17.

A magyar romlás krónikája címmel tudományos tanácskozást rendez az OSZK Szerémi György Magyarország romlásáról című művéről 2023. április 17-én 10 és 14 óra között. Az egyetlen példányban fennmaradt kéziratot az OSZK Kézirattárában őrzik. 

További részletek

Az OSZK-ban őrzött dokumentumok is láthatók az MNG Gulácsy-kiállításán
IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁS 2023. április 7-étől

A Magyar Nemzeti Galéria GULÁCSY. Na’Conxypan hercege című Gulácsy Lajos-életműkiállítására számos dokumentumot kölcsönzött az OSZK is. A Kézirattárunkban őrzött, Fond 124 jelzetű Gulácsy Lajos-hagyatékból, a Térkép-, Plakát- és Kisnyomtatványtárból, valamint a Színháztörténeti és Zeneműtárból kéziratok, rajzok, levelek, képeslapok, plakátok és katalógusok gazdagítják a tárlatot. 

További részletek

Együttműködési megállapodás a Mongol Nemzeti Könyvtár és az OSZK között
HÍR 2023. április 5.

Dr. Obrusánszky Borbála, Magyarország ulánbátori nagykövete az OSZK képviseletében és felhatalmazásával együttműködési megállapodást írt alá a Mongol Nemzeti Könyvtárral a Petőfi Sándor verseit tartalmazó kötet ulánbátori bemutatóján.

További részletek

Gerő Gyula: Magyar könyvtártörténeti kronológia, 5. kötet
KÖNYVBEMUTATÓ 2023. április 17.

Az OSZK Könyvtári Intézete szeretettel hív minden kedves érdeklődőt Gerő Gyula művelődéstörténeti jelentőségű művének, a Magyar könyvtártörténeti kronológia 5. kötetének bemutatójára. Kérjük, részvételi szándékát jelezze!

További részletek

Ex libris gyűjtők, gyűjtemények. 33. rész
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

Határ Ilona (1933–198?) törteli tanítónő az 1950-es években több éven át a településen létrejövő népkönyvtár vezetője volt. A Törteli Szent István Király Általános Iskolában tanított, egy időben napközis nevelőként is dolgozott.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Kövesse a könyvtárat Instagramon, Tiktokon és Twitteren is!

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd