Kedves Barátunk!
[DATE]

Csaknem húszezer követőnk értesül naponta rendezvényeinkről, híreinkről, s olvashat, láthat kulturális tartalmakat közösségi felületeinken. Ha ön még többet szeretne tudni, kérjük, csatlakozzon könyvtárunk Facebook-csoportjához, ahol elsőként értesülhet programjainkról, rendezvényeinkről!

Bemutattuk az esztergomi kódexkatalógust
KÖNYVBEMUTATÓ 2023. február 20.

2023. február 20-án Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár jelenlétében mutattuk be a Körmendy Kinga, Lauf Judit, Madas Edit és Sarbak Gábor nevével jegyzett, Az Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár, az Érseki Simor Könyvtár és a Városi Könyvtár kódexei (Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár–OSZK–Akadémiai Kiadó) című kódexkatalógus magyar és a Vizkelety András közreműködésével készült német nyelvű változatát.

További részletek

Térkép-, Plakát- és Kisnyomtatványtárunk műtárgyai a Biró Mihály grafikáit bemutató időszaki tárlaton
IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁS 2023. május 21.

Térkép-, Plakát- és Kisnyomtatványtárunk műtárgyai is szerepelnek a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Proletárművész? Bohém? Biró Mihály (1886–1948) grafikái című időszaki kiállításán.

További részletek

Hamvazószerda
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

A karneváli forgatag, „farsang farka” után húshagyókeddel véget ért a bőség időszaka, s hamvazószerdával kezdetét veszi a húsvéti előkészület ideje. A hamvazószerdától húsvét vasárnapig tartó időszak böjti napjainak száma éppen negyvenet tesz ki, mivel a vasárnapokat a katolikus egyház nem tekinti böjti napnak. A VII. század óta szerdai nappal kezdődik a nagyböjt. 

További részletek

A kommunizmus áldozatainak emléknapja
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

1947. február 25-én a szovjet hatóságok letartóztatták Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát, majd a Szovjetunióba hurcolták, ahol a Gulágon tartották fogva. Hat év múlva térhetett vissza Magyarországra. 2000-ben a magyar országgyűlés ezt a napot a kommunizmus áldozatainak emléknapjává nyilvánította.

További részletek

Bodri Ferenc-emlékkiállítás Kecskeméten
IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁS 2023. március 4-ig

Vasné dr. Tóth Kornélia, az OSZK munkatársa nyitotta meg a kiállítást, amelyen Bodri Ferenc alkotásainak gazdag tárházát – festményeit, plakátjait, tusrajzait, illusztrációit, számos ex librisét – szemlélhetik meg az érdeklődők a kecskeméti könyvtár nagytermében.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Kövesse a könyvtárat Instagramon, Tiktokon és Twitteren is!

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd