Kedves Barátunk!
2023. február 6.

Új, a zirci gyűjteményünk egy-egy darabját bemutató blogsorozatunkról és egy kollégánk elismeréséről is olvashat e heti hírlevelünkben. 

Bibliothecae Abba[tis] Zirczensi. Első rész
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

Új sorozatunk címe a zirci apátsági könyvtár ex librisére utal, amit 1795-ben alkottak meg. A gyűjtemény 1953 óta, tehát 70 éve működik az OSZK kezelésében. Az évforduló tiszteletére indítjuk útra azt a sorozatot, amelyben minden hónapban bemutatunk egy-egy értékes dokumentumot az intézmény állományából. De nemcsak bemutatjuk, hanem ki is állítjuk ezeket Zircen. Így, ha a bejegyzés alapján kedvet kapnak rá, eredetiben is megtekinthetik e dokumentumokat.

További részletek

Sudár Annamária munkatársunk kapta meg elsőként Magyarországon a pálos rend kitüntető oklevelét
HÍR 2023. január 18.

2023. január 18-án a Márianosztrán megrendezett Boldog Özséb-napon munkatársunk, Sudár Annamária „A Rend Barátja” elismerésben részesült.

További részletek

Canzi Ágoston és Heller József élete és munkássága
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

A 19. századi fényképészet-történetben számos fényképészeti társulásra, műteremnyitásra, közös, hosszan tartó, sikeres karrierre láttunk példát. A fényképészet úttörői című sorozatunk új részei egy rövid, négy évig tartó üzleti együttműködést, Canzi Ágoston és Heller József munkásságát, valamint Heller József önálló tevékenységét mutatja be.

1. rész és 2. rész

Eddig ismeretlen vers Kölcsey Ferenc digitalizált kéziratai között
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

Kölcsey Ferenc Hymnus című költeményének bicentenáriuma alkalmából a nemzeti könyvtár online közzétette Kölcsey Ferenc kézirattárunkban őrzött autográf verskéziratait, valamint az általa és hozzá írott leveleket. A csaknem százhatvan ismert Kölcsey-versből száztizenöt kézirat vált ezáltal szabadon hozzáférhetővé a copia.oszk.hu weboldalon.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Kövesse a könyvtárat Instagramon, Tiktokon és Twitteren is!

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd