Kedves Barátunk!
2023. január 16.

Háromnapos rendezvényre invitáljuk kedves olvasóinkat A magyar kultúra napja kapcsán, s a 145 évvel ezelőtt született Molnár Ferencre is emlékezünk e heti hírlevelünkben. 

A magyar kultúra napja 2023
RENDEZVÉNY 2023. január 21–23.

A magyar kultúra napja alkalmából háromnapos eseménysorozattal várjuk kedves látogatóinkat 2023. január 21. és 23. között. Ritka és különleges alkalom: az Országos Széchényi Könyvtárban a rendezvény ideje alatt együtt látható a Himnusz, a Szózat és a Nemzeti dal nálunk őrzött eredeti kézirata! Az érdeklődők Esszencia kiállításunk tárlatvezetésein, raktársétákon, kézműves-foglalkozásokon és digitalizáló központunk bemutatásán vehetnek részt

További részletek

Borsa Gedeon búcsúztatása
HÍR 2023. január 18.

A 2022. december 24-én, életének 100. évében elhunyt Borsa Gedeon bibliográfus és irodalomtörténész, az OSZK bibliothecarius emeritusa, a nemzeti könyvtár saját halottja temetése szűk családi körben lesz. Borsa Gedeon emlékére 2023. január 18-án, 17 órakor a budapesti Városmajori Jézus Szíve templomban gyászmisét tartanak. (Cím: 1122 Budapest, Csaba u. 5.)

További részletek

A vitákat generáló, vitathatatlan jelentőségű életmű – Molnár Ferenc 145!
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

145 éve született Molnár Ferenc író, drámaíró, publicista – 1878-ban e napon látta meg a napvilágot Pesten, zsidó nagypolgári családban Neumann Ferenc, aki Molnár néven a 20. századi magyar irodalom és színház világhírű sikerszerzője lett. Életében és 71 évvel ezelőtt New Yorkban bekövetkezett halála után is hosszan viták kereszttüzében álltak művei, dramaturgiája, stílusa.

További részletek

Médiatörténeti mozaikok
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

Médiatörténeti mozaikok címmel rendezett tudományos konferenciát a Médiatudományi Intézet 2022. december 9-én. A számos különböző intézményt képviselő tizenöt előadót három szekcióban hallgathatták meg az érdeklődők. 

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Kövesse a könyvtárat Instagramon, Tiktokon és Twitteren is!

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd