Kedves Barátunk!
2022. november 22.

Az idén 220 éves Országos Széchényi Könyvtár konferenciákkal és kiállításokkal várja Önöket!

220 éves az OSZK
RENDEZVÉNY 2022. november 24–30.

A nemzeti könyvtár 2022. november 25-én ünnepli alapításának 220. évfordulóját, amiről rendezvénysorozattal emlékezik meg. Ez alkalomból új kiállítással, ehhez kapcsolódó tárlatvezetésekkel, továbbá sajtó- és irodalomtörténeti, illetve tudományos konferenciával várjuk Önöket.

További részletek

Esszencia
KIÁLLÍTÁS 2022. november 24-től

Könyvtárunk alapításának 220. évfordulója alkalmából készült el a gróf Széchényi Ferenc előtt tisztelgő és a történelmi előzménynek tekinthető Corvina könyvtárat is felidéző, valamint a több mint tízmilliós dokumentumállomány összetettségének bemutatására, az írott, nyomtatott, audiovizuális és elektronikus magyar kulturális örökség teljességének reprezentációjára vállalkozó tárlat.

További részletek

Kultúra, tudomány, innováció – 220 éve a nemzet szolgálatában
KONFERENCIA 2022. november 28.

A konferencián a könyvtár munkatársai és partnerkutatók tudományos előadásait hallgathatják meg a résztvevők. A két helyszínen hat szekcióban a legkülönfélébb témákat érintik az előadók a Mátyás korabeli asztrológiától az Apponyi-kastélyon és kincsein keresztül a Petőfi-hagyatékig és Féner Tamás életművéig.

További részletek

Könyvtárak együtt az olvasásért
SZAKMAI NAP 2022. november 29.

Könyvtárak együtt az olvasásért címmel a huszonöt éves Könyvtárostanárok Egyesülete és a nemzeti könyvtár e napon tartja meg őszi szakmai napját. A véleménycsere középpontjában az iskolai könyvtárakkal való együttműködési lehetőségek, valamint az olvasásnépszerűsítés áll.

További részletek

Szerkesztők és szerkesztőségek a századfordulón
KONFERENCIA 2022. november 30.

Az Országos Széchényi Könyvtár a Petőfi Irodalmi Múzeummal együttműködve közös konferenciát és kerekasztal-beszélgetést szervez Szerkesztők és szerkesztőségek a századfordulón címmel. A tanácskozás középpontjában a 20. század eleji sajtó és irodalom egymásra hatása áll. A téma szakértői a Nyugat előtti folyóiratok szerkesztőségeinek kapcsolati hálójáról, neves íróink újságírói indulásáról beszélnek levelezések és egyéb dokumentumok alapján.

További részletek

Európa ege alatt
KIÁLLÍTÁS 2022. november 24-től

Tárlatunkon gróf Apponyi Sándor Hungarica-gyűjteményéből válogatott nyugat-európai szerzők útleírásai segítségével járjuk be a kora újkori Magyar Királyság vidékeit. Milyen szövegeken keresztül ismerhettek meg minket, magyarokat és a velünk élő nemzetiségeket? Milyen kép élt rólunk és mi várta a Kárpát-medencébe látogató európai utazókat? A századokon átívelő utazás során ezekre a kérdésekre keressük a választ. A kiállítás gerincét gróf Apponyi Sándor nyomtatványkollekciója biztosítja, amely elsősorban Nyugat-Európa szellemi elitjének Magyarországról felhalmozott ismereteiről adott számot idehaza.

További részletek

Miskolcon is bemutatkozik a Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport
HÍR 2022. november 25.

2022. november 25-én, pénteken 9.30 órai kezdettel a Magyar Tudományos Akadémia „Emlékezés Kulcsár Péter professzorra” és a „Kulcsár Péter Historiográfiai kutatócsoport bemutatkozása”, illetve „Könyvbemutató” címmel rendezvényt tart.  
A rendezvény helyszíne: Miskolc-Egyetemváros.

További részletek

Csütörtökön 13 órakor nyit a könyvtár
HÍR 2022. november 24.

2022. november 24-én rendezvény miatt könyvtárunk 13 órakor nyit. 

Megértésüket köszönjük!

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Kövesse a könyvtárat Instagramon, Tiktokon és Twitteren is!

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd