Kedves Barátunk!
2022. október 24.

Olvasótermeink megújulásáról és a szolgáltatások változásairól, valamint Kossuth könyvtáráról és A Hét című folyóirat történetéről is olvashat e heti hírlevelünkben.

Érdekességek Kossuth könyvtárából
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

Kossuth Lajos 220. születésnapja kapcsán indított blogsorozatunk ötödik részében a Kossuth és Erdély című írás folyatását olvashatják. – Kossuth Lajos életének majdnem felét hazájától távol, emigrációban töltötte, ennek ellenére – látszólag paradox módon – kultusza itthon nemhogy fakult volna, hanem intenzív módon erősödött. Személyét még életében a szentek imádatával rokonítható kultikus áhítat övezte. Ennek az áhítatnak tükrözői könyvtárának azon kötetei is, amelyeket a száműzetés évei alatt ajándékba kapott.

További részletek

Megújult a déli olvasótér – új szolgáltatások, változások az olvasótermek használatában
HÍR 2022. október 17-étől

2022. október 17-től új szolgáltatásokkal várjuk önöket!  A törzsgyűjtemény a VII. emeleti felújított déli olvasóteremben várja látogatóit, ahol – újfajta kényelmi szolgáltatásként – két új és könnyen kezelhető önkiszolgáló szkennert is biztosítunk.  Az energiahatékonysági szempontokat is figyelembe véve az olvasótermek használatát módosítottuk.

További részletek:

Olvasótér

Szolgáltatások

 

Ex libris és képkultúra. Modern magyar ex librisek
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

A Finnországban 2022. október 6-án a Liszt Intézet – Helsinki Magyar Kulturális Központban a „Kultúrtörténet a kisgrafikákon. A modern magyar és finn ex librisek sokszínű képi világa” című magyar–finn ex libris kiállításon elhangzott megnyitószöveget közöljük képekkel gazdagított írásunkban.

További részletek

A Hét szépirodalmi szerzői 1889‒1914
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

2022. szeptember 15. és 17. között Szegeden rendezték meg a Történetek az irodalom médiatörténetéből. Mélyfúrások a magyar irodalmi sajtótörténetben: lapok, szerzők, szerkesztők; szövegek és olvasók című konferenciát, amelyen könyvtárunk tudományos kutatója, Dede Franciska Kiss József népszerű hetilapja, A Hét első huszonöt évének szépirodalmi szerzőiről tartott előadást.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Kövesse a könyvtárat Instagramon, Tiktokon és Twitteren is!

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd