Kedves Barátunk!
2022. március 28.

E heti hírlevelünkben ismét hívjuk önöket VERSHAZA című kiállításunkra és megújult intézménytörténeti tárlatunkra, valamint beszámolunk az ukrajnai könyvtárak háborús szerepvállalásáról is.

Szakkönyvtári seregszemle 2022
ONLINE KONFERENCIA 2022. március 29.

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Társadalomtudományi Szekciója és az Országos Széchényi Könyvtár tisztelettel meghívja Szakkönyvtári seregszemle 2022 című videókonferenciájára. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További részletek

Helyzetkép az ukrajnai könyvtárak szerepvállalásáról a háború idején
BESZÁMOLÓ 2022 márciusa

Adománygyűjtési és webaratási munkánk mellett a Könyvtári Intézet munkatársai helyzetjelentést készítettek az ukrajnai könyvtárak szerepvállalásáról és a kárpátaljai magyar könyvtárak és könyvtárosok helyzetéről.

További részletek

Tárlatvezetések VERSHAZA című kiállításunkban
RENDEZÉNY 2022. március 22-étől

Kurátori vezetéseket tartunk A Himnusz, Szózat, Nemzeti dal – emblematikussá lett verseink alcímű kiállításunkban keddenként 11 órakor és csütörtökönként 17 órakor, valamint további időpontok is igényelhetők csoportosan a csoportvezetes@oszk.hu mailcímen.

További részletek

Hungarika workshop a Magyar Nemzeti Levéltárban
TUDOMÁNYOS KONFERENCIA 2022. március 7.

A Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) Országos Levéltárában a hungarikakutatásokat bemutató tudományos konferenciát rendeztek 2022. március 7-én. A hagyományteremtő céllal szervezett összejövetel, workshop alkalmat teremt arra, hogy a külföldi közgyűjteményekben őrzött magyar vonatkozású forrásokat feltáró, összegyűjtő és másolatban „hazahozó” kutatók legfrissebb eredményeiket és tapasztalataikat megosszák egymással.

További részletek

„Legyen nekem a te igéd szerint”
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe egyike a legrégibb Mária-ünnepeknek. Eredete a karácsonyi ünnepek kialakulásával függ össze. Kezdetben az Úr ünnepe volt, és a neve: Annuntiatio Domini vagy Annuntiatio Christi, majd Conceptio Christi és Annuntiatio Angeli ad B[eatam] M[ariam] V[irginem].

További részletek

A Youtube-on is elérhető „Látjátok feleim...” című filmünk
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

Mindenki számára elérhetővé tettük „Látjátok feleim...” című filmünket az OSZK Youtube-csatornáján. Az alkotást 2022. január 22-én, A magyar kultúra napján vetítette az M5 először. A 70 perces dokumentumfilm egyrészt bemutatja az OSZK MNy 1 jelzet alatt őrzött kiemelkedően becses kéziratát, a latin nyelvű Pray-kódexet és a kódexben lévő Halotti beszéd és könyörgést, az első összefüggő magyar nyelvemléket, másrészt végigkíséri a Ferenc pápának ajándékozott díszmásolat elkészítésének hosszú folyamatát.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Kövesse a könyvtárat Instagramon, Tiktokon és Twitteren is!

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje: epa-update@mek.oszk.hu 
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd